Lægemiddel til sjælden sygdom går udenom Medicinrådet

Immunterapien avelumab er ikke gået den vanlige vej igennem Medicinrådet – men er blevet sendt direkte ud på kræftafdelingerne. Patienterne får sandsynligvis hurtigere adgang til medicinen - men eksperter ser også en risiko for, at manglende klare retningslinjer kan åbne en ’kattelem’ for medicinalindustrien, give grobund for uens adgang til medicin - og på sigt belaste regionernes budgetter.

Patient-formand frygter for smalt udvalg af lægemidler

Medicinrodet? Små patientforeninger sidder ikke med til bords, når ny medicin skal vurderes. Det risikerer at gå ud over patienternes behandling, advarer Patientforeningen for Lymfekræft, Leukæmi og Myelodysplastisk syndrom (MDS).

Overlæge: Lægers kongresdeltagelse - hvad er problemet?

Hvad er det helt præcist, der er problemet ved, at danske læger får betalt deres kongresdeltagelse af et medicinalfirma? Det spørgsmål mangler overlæge Peter Meldgaard fra Onkologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, at få besvaret i debatten om lægers habilitet.

Midtjyske læger vil have habilitetsregler trukket tilbage

Region Midtjyllands beslutning om fra årsskiftet at forbyde regionens speciallæger industrisponsoreret efteruddannelse er hverken gennemtænkt eller nødvendig. Sådan skriver en række tillidsvalgte læger i et brev til regionsledelsen på vegne af speciallægerne i Region Midtjylland.

Overlæger får mindre og mindre efteruddannelse

I 2008 kunne en tredjedel af overlægerne forlade afdelingen i over ti dage om året og blive fagligt klogere på kurser, konferencer, kongresser m. m. I dag er det under hver femte overlæge, der har den mulighed.

Formand for LVS: Uholdbare arbejdsforhold for læger i Medicinrådet

MEDICINRODET? Medicinrådet bør finde en passende model for tid til arbejdet eller kompensation, før de mest kvalificerede rådsmedlemmer trækker sig. Sådan lyder opfordringen fra formanden for Lægevidenskabelige Selskaber, Henrik Ullum.

Patientformænd og DF: Medicinrådet er på afveje

MEDICINRODET? Medicinrådet og regionerne er på afveje i forhold til et af de centrale principper, som Folketinget har formuleret for arbejdet, lyder det fra patientformænd og Dansk Folkeparti.

Medicinrådet – hvad har vi dog skabt?

ANALYSE/MEDICINRODET? Medicinrådet har rundet et skarpt hjørne. 300 dage har Danmarks nye prioriteringsorgan haft til at placere sig selv på landkortet som en gevinst, ikke bare for regionernes sundhedsbudgetter, men også for patienternes ve og vel. I en række artikler vil Sundhedspolitisk Tidsskrift den næste tid sætte fokus på Medicinrådets arbejde.

Leif Vestergaard i hård kritik af Amgros

Regionernes indkøbsorganisation Amgros' håndtering af forhandlingerne med medicinalvirksomheden bag den nye, banebrydende medicin mod spinal muskelatrofi (SPA), Spinraza, kritiseres nu i stærke vendinger af adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen.

Amgros-direktør afviser kritik

Direktøren for regionernes indkøbsorganisation Amgros, Flemming Sonne, afviser kritikken fra direktør for Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen.

Danske Patienter: Vi bakker ikke op om Medicinrådets beslutning

Organisationen Danske Patienter sad med ved Medicinrådets bord, da beslutningen i sidste uge blev truffet om, at den nye, banebrydende medicin modspinal muskelatrofi, Spinraza, skulle afvises på grund af sin høje pris. Men enige i beslutningen var de bestemt ikke.