»Jeg synes, at Region Syddanmark og Region Midtjylland har truffet deres beslutning lidt for hurtigt, og jeg synes ikke, det er en model, vi skal bruge i Region Hovedstaden,« siger Sophie Hæstorp. - Foto: Jens Astrup

Hæstorp: Vi bør tage imod sponsoreret efteruddannelse med åbne arme

Region Hovedstaden bør tage imod industriens vilje til at bidrage til lægers efteruddannelse med åbne arme. Det mener regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S).

Hun siger til Dagens Medicin, at hun mener, at amslængden kan sikres ved at kræve, at det er regionen frem for lægerne, der modtager pengene.

I stedet for at stoppe sponsoreret kompetenceudvikling synes hun, at regionen bør skrue op for åbenhed om industrisamarbejder.

»Region Hovedstaden har langt den største del af den danske medicinalindustri boende. Vi er meget optaget af at have rigtig god forskning og at gøre det i samarbejde med industrien. For at gøre det, er man nødt til at have transparens og f.eks. deklarere de samarbejder, man har, når man laver klinisk forskning,« siger regionsformanden.  

I stedet for at møde industriens vilje til at bidrage til at finansiere efteruddannelse med modstand, foreslår hun, at regionen øger armslængden mellem medicinalfirmaers sponsorater og lægers efteruddannelse.

Tags: kongresrejser, efteruddannelse, Medicinrodet?, Sophie Hæstorp Andersen

Like eller del denne artikel