Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Sådan samarbejder speciallæger bedst om lungekræftpatienter

Kom med til en dag, hvor et hold af fagfolk drøfter, hvordan de bedst kan bidrage med deres kompetencer til gavn for patienter med lungekræft.

Hvornår: 31 januar 2019, kl. 9.30-16.00

Sted: Sygehus Lillebælt, auditoriet Bjerget

 

Holdet 

Mads Koch Hansen, værtshospitalets lægefaglige direktør, byder velkommen

 

Ordstyrerne

Mads Nordahl Svendsen, ledende overlæge, Onkologisk Afdeling, Roskilde Sygehus

Kristian Lund, chefredaktør, Onkologisk Tidsskrift og Diagnostisk Tidsskrift

 

Eksperterne

Radiologen: Tina Ormstrup, Sygehus Lillebælt

Patologen: Henrik Hager, Sygehus Lillebælt

Lungemedicineren: Torben Riis, Aarhus Universitetshospital

Onkologen: Christa Nyhus, Sygehus Lillebælt

Kirurgen: Jesper Ravn, Rigshospitalet

Klinisk fys. og nuklearmedicin: Malene Fischer, Rigshospitalet og Kings College, London

 

Endvidere deltager

en læge med speciale i den palliative indsats

En praktiserende læge

 

Symposiet afsluttes med at panelet og symposiets deltagere i fællesskab udvikler et idekatalog til at forbedre samspillet mellem lægegrupperne omkring patienter med lungekræft.

Dette symposium er et debatarrangement, som er arrangeret af et nyhedsmedie, Onkologisk Tidsskrift, og det støttes økonomisk af

MSD

Baxter

Agilent

 

Arrangementet lever op til bestemmelserne i 4.1 i ”Vejledning Vejledning om lægers tilknytning til lægemiddel- og medicovirksomheder og specialforretninger med medicinsk udstyr” og kræver derfor ingen anmeldelse eller ansøgning til Lægemiddelstyrelsen.

Kritikken hagler ned over nye psykiatrisygehuse

Det vælter ned med kritik over de nye prisvindende psykiatrihospitaler. I både Slagelse og Aabenraa har personale og patienter følt sig utrygge ved, at man kan kigge ind gennem glasvæggene og høre brudstykker af samtaler og evt. gråd. I 2018 går man i gang med at bygge Ny Psykiatri Bispebjerg. Også her vil nøgleordene være åbenhed og transparens - dvs. masser af glas.

psykiatrisygehus, Slagelse, helende arkitektur, kultur, Aabenraa, Bispebjerg, Birgitte Vange, Klaus Müller-Nielsen, Jais Elvekær

Liselotte Højgaard: Nedlæg regionerne og lav bestyrelser

Klinikchef og overlæge på Rigshospitalet og professor på Københavns Universitet, Liselotte Højgaard, leverer i ny debatbog en sønderlemmende kritik af problemerne i landets sundhedssystem. ”Min grænse er nået. Jeg føler mig etisk forpligtet til at råbe op”, siger hun. I bogen kommer hun frem med konkrete bud på, hvordan et nyt sundhedssystem kan skrues sammen.

liselotte højgaard, debatbog, Hvordan får vi verdens bedste sundhedsvæsen?

Multikulturelle afdelinger kræver en anden indsats

Udenlandske læger redder de neurologiske afdelinger på mindre hospitaler fra akut lægemangel, men succesen i afdelinger med op mod 90 procent udenlandske læger afhænger af, at alle accepterer præmissen om, at afdelingen er multikulturel.