Sundhedspolitisk Tidsskrift

Liselott Blixt er enig med Liselotte Højgaard: Lad os nedsætte en kommission nu

"Hun har helt ret. Der er alt for megen bureaukrati, og der går al for megen tid på at tælle og udregne," siger Liselott Blixt.

Liselotte Højgaard vil gerne nedsætte en kommission, hvor man nøje gennemgår best practice fra de bedste steder i udlandet og kombinerer idéerne til en dansk vision for den bedste hospitalsbehandling fremover. 

Den ide vil Liselott Blixt gerne støtte.

"Det er en god ide. Men jeg synes bestemt også, at vi ikke kun skal inddrage erfaring fra udlandet, men også herhjemme fra. I dag er sygehusene alt for dårlige til at hente inspiration fra hinanden. Det kunne en kommission være med til at sikre. Der er jo heldigvis mange steder herhjemme, man gør det godt," siger hun og nævner som et eksempel it-systemet Systematics i Region Midtjylland.

"Det kan jo i høj grad undre, hvorfor man ikke har valgt den model i Hovedstaden. Nu har man Sundhedsplatformen i stedet, og alle dens problemer kunne man have undgået, hvis man havde været villige til at lade sig inspirere af hinanden fremfor at trone i sin egen region," siger Liselott Blixt.

Hun er også enig med Liselotte Højgaard i at nedlægge regionerne. Men hvor Liselotte Højgaard i stedet ønsker at nedsætte tre professionelle bestyrelser i landet, så ønsker Liselott Blixt, at der slet ikke skal komme noget i stedet.

"Der er ingen grund til at erstatte regionerne med noget andet. Vi har de enkelte hospitalers ledelse, vi har styrelsen, vi har ministeriet og v i har ministeren. Og så har vi ikke mindst lægerne. Det må være nok," siger Liselott Blixt.

Liselott Blixt

Like eller del denne artikel