Flemming Møller Mortensen. Kommissioner er for gammeldags

Sundhedsordfører for Socialdemokratiet, Flemming Møller Mortensen, kan langt hen ad vejen forstå klinikchef og professor Liselotte Højgaard i hendes sønderlemmende kritik af det danske sundhedsvæsen.

Den fremfører hun i den nye debatbog ’Hvordan får vi verdens bedste sundhedsvæsen’.

”Der er ingen tvivl om, at vi skal afskaffe de 2 procent effektiviseringskrav på hospitalerne. Og vi i Socialdemokratiet er også enig i med Liselotte Højgaard i, at faglighed i højere grad skal gå hånd i hånd med ledelse. Sidste år kom Socialdemokratiet med ’fingrene væk-reformen’, hvor vi netop vil styrke den faglige ledelse og skabe mere arbejdsglæde,” siger Flemming Møller Mortensen og tilføjer, at han dermed ikke undsiger djøfferne.

”Der skal selvfølgelig stadig være medarbejdere med en anden faglighed end den rent sundhedsfaglige i vores sundhedsvæsen. Men de sundhedsfaglige beslutninger skal ikke tages af jurister og økonomer”,” siger han.

Liselotte Højgaard vil gerne nedsætte en kommission, hvor man nøje gennemgår best practice fra de bedste steder i udlandet og kombinerer idéerne til en dansk vision for den bedste hospitalsbehandling fremover.

Den ide er Flemming Møller Mortensen dog ikke begejstret for.

”En kommission klinger helt forkert i mine ører. Kommission lugter af noget, der er langtrukkent og dyrt. Vi skal skabe ændringer på en meget hurtigere og mere moderne måde. Vi kan jo allerede i dag i langt højere grad lære af hinandens gode eksempler i både ind- og udland. Og hvorfor sker det så ikke? Måske skal de faglige ledere klædes endnu bedre på til at være administrative ledere. Allerede i dag skal de faglige kompetencer kunne drible mere med deres ansvar og ikke vente på, at Christiansborg skal stå i spidsen for noget,” siger han.

Liselotte Højgaards forslag om at nedlægge regionerne og i stedet nedsætte tre professionelle bestyrelser, som er politisk forankret i kommunerne, til at stå for hospitalsdriften, er Flemming Møller Mortensen heller ikke enig i.

”Jeg synes, at hun der spiller ud med et alt for risikabelt kort. Regionerne gør det godt, men selvfølgelig skal der evalueres på indsatsen,” siger han.

Tags: liselotte højgaard, debatbog, flemming møller mortensen

Like eller del denne artikel