Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Antallet af mæslingetilfælde stiger 79 procent på et år

 

WHO frygter mæslinger i Ukraine

Krigen i Ukraine kan føre til et nyt udbrud med mæslinger, siger Verdenssundhedsorganisationen (WHO).

Det skriver nyhedsbureauet NTB.

En allerede lav vaccinetilslutning mod mæslinger kan nemlig blive yderligere skadet af den haltende sundhedsinfrastruktur under krigen, og fordi folk flygter i massevis. Ukraine er allerede blevet ramt af to udbrud med mæslinger i det seneste årti. Det seneste, som varede mellem 2017 og 2019, er det næststørste, som er blevet rapporteret i verden.

 

 

UDLAND 5 timer siden
Antallet af mæslingetilfælde stiger 79 procent på et år

Kampagner for at få folk vaccineret mod mæslinger har været sat på pause på grund af coronapandemien i flere lande. (Arkivfoto) Lindsey Wasson/Reuters
Vis mere

 


Find et godt elselskab

Lad elselskaberne konkurrere. Sammenlign tilbud og priser, før du
skifter elleverandør.

 

El.nu

Hent tilbud

 

 

 

 


Annoncer fra
Send feedbackHvorfor denne annonce? 

Annoncer fra
Send feedbackHvorfor denne annonce? 
Du har allerede købt dette
Set denne annonce flere gange
Ikke interesseret i denne annonce
Annoncedækket indhold

Tak. Din feedback hjælper med at forbedre Google Ads
Tak. Din feedback hjælper med at forbedre Google Ads

Annoncen blev lukket af
Annoncen blev lukket af

<img src="/election.png?1596139&Q29udGVudFxOZXdzQXJ0aWNsZQ%3D%3D&tagid=3&tagid=4&tagid=5&tagid=2" height="1" width="1" alt="" style="display: none;"/>

På grund af coronapandemien er vaccination mod mæslinger blevet sat på pause i flere lande.
Antallet af tilfælde af mæslinger er steget med 79 procent i de første to måneder af 2022 sammenlignet med periode i 2021.
Det viser data fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) og Unicef ifølge nyhedsbureauet Reuters.
I januar og februar i år er der registreret 17.338 tilfælde af mæslinger på verdensplan. Tallet var 9665 i samme periode sidste år.
Mæslinger er en meget smitsom sygdom, der især kan være farlig for små børn. Sygdommen spreder sig hurtigere end både ebola, influenza og covid-19.
Catherine Russell, generalsekretær i Unicef, siger, at pauser i vaccinationsindsatsen under covid-19, og en tilbagevenden til hverdagen før covid-19 har skabt "den perfekte storm".
- Mæslinger er mere end en farlig og potentiel dødelig sygdom. Det er også en tidlig indikation på, at der er huller i vores globale vaccineindsats. Huller, som udsatte børn ikke har råd til, siger hun.
Somalia, Libyen, Yemen, Afghanistan og Elfenbenskysten er de lande, der har haft de største udbrud af mæslinger det seneste år. Der har i alt været 12 udbrud i perioden.
Flere vaccinekampagner er under pandemien blevet afbrudt, og ifølge Unicef er de ikke kommet ordentlig i gang endnu.
I starten af april var 58 kampagner i 43 lande fortsat udskudt. Det påvirker 212 millioner mennesker - størstedelen af dem er børn.
19 af de kampagner er for at få folk vaccineret mod mæslinger. Ifølge Unicef og WHO sætter det 73 millioner børn i risiko for at blive smittet med mæslinger.
Vaccinekampagner for andre sygdomme som polio og tyfus er også blevet afbrudt af coronapandemien. I marts registrerede det østafrikanske land Malawi det første tilfælde af polio i landet i flere årtier.
I Pakistan, som er et af to lande, hvor polio fortsat er sjældent forekommende, er der for første gang blevet registreret et tilfælde af polio denne måned.
/ritzau/Reuters

Del artikler