Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Døgnbemandet psykiatri-hotline skal give patienter bedre hjælp

Mens forhandlingerne på Christiansborg om en 10 års-plan for psykiatrien begynder i dag, onsdag, så vil politikerne i regionsrådet i Region Hovedstaden sikre bedre hjælp til psykisk syge med en helt ny og døgnbemandet akuttelefon målrettet psykisk syge.

Det skriver TV 2 Lorry.

Politikerne i regionsrådet i Region Hovedstaden har tirsdag aften enstemmigt vedtaget at, regionen ønsker at oprette en akuttelefon med døgnbemandet rådgivning til psykisk syge. Social- og Psykiatriudvalget i Region Hovedstaden skal nu komme med forslag til, hvordan akutlinjen endeligt skal se ud, og hvornår den kan udrulles.

"Det, der er brug for, det er, at man har et nummer, man kan ringe til, også selvom man er i tvivl, om man egentlig har behov for eller lyst til en indlæggelse. Man skal kunne ringe anonymt, få rådgivning. Det er et sted, man henvender sig, og der er åbent døgnet rundt, året rundt," siger forslagsstiller Peter Westermann (SF), der sidder i regionsrådet i Region Hovedstaden til TV 2 Lorry.

Der er lagt op til, at allerede eksisterende telefonlinjer som Livslinjen og Sct. Nicolai Tjenesten bliver en del af det nye fælles akutnummer, og det får organisationen Bedre Psykiatri til at se på tiltaget med skepsis.

"Det lægger op til en samordning af civilsamfundets rådgivningslinjer og psykiaterens rådgivningslinjer. Jeg tror, man skal holde de to adskilt. Det, der virkelig er brug for, det er at se i nogle lavtærskelstilbud, som er med til at aflaste psykiatrien og ikke mindst de pårørende," siger Jane Alrø Sørensen, der er generalsekretær i Bedre Psykiatri til TV 2 Lorry.

Politikerne vil gøre kontakten til den fælles telefonlinje anonym og først journalisere, hvis en patient kræver videre behandling i psykiatrien.

 

 

Tags: psykiatri

Del artikler