Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Amputations-skandalen: Region Midtjylland har lavet tal-brøler

Region Midtjylland har leveret forkerte tal til den opsigtsvækkende rapport, der fik amputationsskandalen frem i lyset. Derfor har markant færre patienter end først antaget formentlig fået amputeret ben, selv om det kunne være undgået.

Det skriver Avisen Danmark.

"Det er bekræftet med 100 procents sikkerhed, at der er en fejl i tallene. I stedet for op mod 92 forventer vi, at der sker op mod 47 flere amputationer i Region Midtjylland i forhold til andre jyske hospitaler," siger regionsformand Anders Kühanu (Soc) til Avisen Danmark. 

En ekstern analyse afslørede for knap to uger siden, at op mod 92 patienter årligt er blevet udsat for en amputation, der kunne være undgået, hvis de havde fået den rette behandling i tide. Og at nogle patienter formentlig er døde på grund af manglende forebyggende behandling på regionens to karkirurgiske afdelinger i Viborg og Aarhus.

Analysen var blandt andet baseret på antallet af amputationer fra regionens ortopædkirurgiske afdelinger. Og den nyopdagede talbrøler skyldes, at amputationerne fra et af de to hospitaler blev talt med to gange.

Region Midtjyllands hospitalsudvalg havde sagen på dagsordenen mandag, og på torsdag er der indkaldt til forretningsudvalgsmøde om sagen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke og Styrelsen for Patientsikkerhed har også bedt om en redegørelse om sagen.

 

 

Relaterede artikler

Tags: amputations-skandalen, amputationssag

Del artikler