Hjernemadsen: Søvnforstyrrelser giver udbrændte, stressede læger

Konstant skiftende dag- og nattevagter er en særlig belastning for lægers muligheder for sund søvn. Og manglende eller ufuldstændig søvn øger risikoen for stress, angst og måske i værste fald selvmord. Det siger hjerneforsker, Peter Lund Madsen, i forbindelse med hans nye bog om hjernen og psykiatriske lidelser, Frihedens Pris. 

Risskovlæger ’udfordres etisk’ af jobbet

I voksenpsykiatrien i Risskov i Aarhus føler otte af ti læger sig ’etisk udfordret’ af arbejdet, f.eks. når det handler om at udskrive patienter.

Liselott Blixt: Personale-mangel kan løses ved at nedbryde fag-barrierer

Situationen på Holbæk Sygehus nødvendiggør en bredere drøftelse af, hvordan vi dels løser personaleproblemerne på sygehusene og dels får nedbrudt den faglige silotænkning, hvor det er relevant, siger sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, Liselott Blixt.

Ledende overlæger i Nordjylland gør oprør mod spareplan

Otte ledende overlæger på Regionshospital Nordjylland råber nu vagt i gevær. I et åbent brev til hospitalsledelsen og til regionspolitikerne skriver de, at det vil gå ud over patientsikkerheden, hvis Klinik Medicin, hvor de alle arbejder, i 2018 skal spare de godt syv mio. kr., der kræves.

Kirurger arbejdede 42 timer på en weekend

Kirurger på Odense Universitetshospital er i mindst et år blevet vagtsat, så de arbejdede 42 timer fra fredag eftermiddag til tidlig mandag morgen. Den vagthavende kirurg arbejdede op til 24 timer i træk.

Forskning: Psykiske arbejdsskader rammer hårdest

Medarbejdere, der får stress eller andre psykiske lidelser på jobbet, står langt ringere end kolleger med ondt i ryggen, eksem eller tilsvarende fysiske arbejdsrelaterede sygdomme.

Sygeplejersker må optage konfliktlån

Sygeplejersker må optage lån hos deres fagforening, hvis de ikke kan klare sig uden deres løn i tilfælde af en lockout i april. Lockouten vil ramme 440.000 offentligt ansatte.

Sygeplejersker afløser kirurger

Siden 2015 har sygeplejersker på Sygehus Lillebælt i Vejle foretaget mindre operationer. Og tendensen breder sig formentlig snart til resten af landet.

  • 1
  • 2