”At ledelsen går ud og siger, at alt er i den skønneste orden, synes jeg er forkasteligt,” siger Camilla Noelle Rathcke. - Foto: Lægeforeningen

Hård kritik fra Yngre Læger: Dårligt arbejdsmiljø på OUH og i Svendborg er til fare for patienterne

Arbejdsmiljøet for uddannelseslæger på kirurgisk afdeling A på både OUH og Svendborg Sygehus er så kritisabelt, at det er til fare for patienterne. Sådan lyder den hårde kritik fra Yngre Læger. 

Den administrerende direktør på Odense Universitetshospital (OUH) , Niels Nørgaard Pedersen, afviser, at patientsikkerheden er i fare på kirurgisk afdeling A i Svendborg og Odense. Men det er usandt, siger Camilla Noelle Rathcke, formand for Yngre Læger til Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende.

Camilla Noelle Rathcke har ifølge avisen i mere end to år haft en dialog med ledelsen om arbejdsforholdene for yngre læger under uddannelse på afdelingen.

Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende har skrevet flere artikler om problemer på hospitalsafdelingerne og har brugt anonyme kilder.

”At ledelsen går ud og siger, at alt er i den skønneste orden, synes jeg er forkasteligt. Det er en ekstrem negligering af medarbejderne, og ledelsen gør det med bevidstheden om, at der pågår en dialog om arbejdsvilkårene på det pågældende sted,” siger Camilla Noelle Rathcke.

Formanden for Yngre Læger, der hører under Lægeforeningen, fortæller, at problemerne har været de samme på kirurgisk afdeling A i Svendborg og Odense i de år, fagforeningen har været på sagen. Ifølge hende har uddannelseslægerne for mange vagter, der er overskridelser af hviletidsbestemmelserne og problemer med uddannelsesmiljøet.

”Vi hører om arbejdsmiljøproblemer i meget ekstrem grad, og det har vi gjort over meget lang tid. Som forening har vi været involveret i diverse problemer i Svendborg og Odense i mere end to år. Det er exceptionelt i gennem så lang tid at diskutere de samme problemer og få de samme meldinger fra læger, der ikke føler, tingene ændrer sig og ikke tør ytre sig,” siger Camilla Noelle Rathcke til Fyns Amts Avis og Fyens Stiftstidende.

Problemerne på de kirurgiske afdelinger på Fælles Akutmodtagelsen er ifølge formanden så alvorlige, at de går ud over patienterne.

”Når man ikke får overholdt overenskomsten om blandt andet hviletid, og når man har vagter, der er for belastede, så er det da noget, som påvirker patienterne og kan være til fare for dem,” siger hun.

Både fællestillidsmanden og formanden for Yngre Læger mener, at det er nødvendigt, at Arbejdstilsynet kigger forbi, eller at der snarest bliver lavet en ny inspektorrapport om de unge lægers uddannelsesmiljø, som blev kritiseret af Sundhedsstyrelsen i seneste rapport.

Administrerende direktør på OUH og Svendborg Sygehus, Niels Nørgaard Pedersen, afviser, at der skulle være store problemer med arbejdsmiljøet på kirurgisk afdeling A i Svendborg og Odense i dag. Han mener heller ikke, der er fare for patientsikkerheden.

”Man kan trygt komme som patient på Svendborg Sygehus og OUH,” siger han.

 

 

 

Tags: ARBEJDSMILJØ, OUH, Svendborg Sygehus, Camilla Noelle Rathcke

Like eller del denne artikel