Sundhedspolitisk Tidsskrift

Liselott Blixt.

Liselott Blixt skal styrke patientforenings politiske arbejde

Efter knap 15 år i Folketinget under Dansk Folkepartis faner, meldte Liselott Blixt sig ud af partiet i februar og forlod Folketinget ved valget i november. Intern ”ståhej” stjal fokus fra arbejdet med at sætte små og oversete patientgruppers sag på den politiske dagsorden. Men det arbejde har hun nu kastet sig ud i.

Liselott Blixt bliver nemlig nu formand for Psoriasisforeningens nyetablerede sundhedspolitiske forum. Et tiltag der skal understøtte og styrke foreningens politiske arbejde og påvirkningskraft.

”Efter 15 år i Folketinget valgte jeg i forbindelse med dette valg ikke at genopstille. Det giver nye muligheder både for at udvikle mig fagligt og dyrke nogle af mine andre interesser, men også for at forfølge mine personlige ambitioner om at forbedre vilkårene for nogle af de mest oversete patientgrupper, vi har i det her land, eksempelvis mennesker med psoriasis, en sygdom som jeg personligt har inde på livet. Derfor glædede det mig, da Psoriasisforeningen rakte ud, og det bliver spændende at se, hvad vi kan opnå via det sundhedspolitiske forum,” siger Liselott Blix til Psoriasisforeningens hjemmeside.

Hos Psoriasisforeningen er man begejstrede for at kunne drage nytte af den omfattende sundhedspolitiske viden og ressourcer, som Blixt har. Foreningen bemærker, at hun i årenes løb har ydet en "bemærkelsesværdig indsats til gavn for mennesker med psoriasissygdomme i Danmark og bl.a. banet vejen for etableringen af Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme". Blixt var nemlig med til at sikre bevilling til pilotprojektet på finansloven i 2018. 

”Det er uvurderligt for os at få del i den enorme indsigt, knowhow og netværk i det politiske system og sundhedssektoren fra en så toneangivende profil inden for dansk sundhedspolitik,” siger Sten Svensson, formand for Psoriasisforeningen.

”Som en mindre forening skal vi kæmpe for at blive hørt, og der er hård konkurrence fra de mange og især de store patientforeninger. Vi har arbejdet hårdt for vores position som det primære bindeled mellem psoriasispatienter, sundhedsfaglige og det politiske system. Men vi skal endnu tydeligere være beslutningstagernes naturlige samarbejdspartner, når det handler om psoriasis og i det større billede kroniske hudsygdomme og multisygdom,” siger han.

Det sundhedspolitiske forum, som snart vil tælle flere sundhedspolitiske eksperter, skal med Liselott Blixt i spidsen bidrage til at styrke foreningens politiske arbejde og påvirkningskraft bl.a. ved at rådgive i politiske spørgsmål, opbygning af dagsordener, sager og fremme indsatsen strategisk. Her er særligt foreningens hvidbog et omdrejningspunkt.

Smækkede med døren

57-årige Liselott Blixt var sundheds- og psykiatriordfører for Dansk Folkeparti (DF) fra 2007 og frem til februar i år, og hun var i perioden 2015-2019 også formand for Sundheds- og Ældreudvalget i Folketinget. I februar i år smækkede hun som en af de første DF'ere med døren og forlod Dansk Folkeparti. Hun havde mistet tilliden til Morten Messerschmidt som formand og til en del af hovedbestyrelsen. 

”Det er trist og underligt, men samtidig har der været et stort pres de sidste par år. Jeg har kunnet mærke, hvor meget det har stresset min krop,” sagde hun til Sundhedspolitisk Tidsskrift i februar og forklarede, at hun har været ramt af både inflammation i tarmene, hjertebanken og søvnløshed i løbet af vinteren. Alt sammen tegn på, at kroppen havde det skidt, som hun konstaterede.

Efter bruddet med DF kontaktede Inger Støjberg kontaktet Blixt for at få hende med i Danmarksdemokraterne. Men det blev til et nej fra Blixt. Beslutningen om at forlade landspolitiktraf hun efter en længere tur på motorcyklen hen over sommeren. Hun er dog fortsat i kommunalpolitik som medlem af Greve Byråd.  

 

Relaterede artikler

Like eller del denne artikel