"Jeg har tre børnebørn og venner, som jeg gerne vil se mere til," siger Liselott Blixt.

Liselott Blixt vil forlade landspolitik

Den tidligere DF’er og nuværende løsgænger i Folketinget, Liselott Blixt, har valgt at takke nej til et tilbud fra Inger Støjberg om at blive en del af Danmarksdemokraterne. Hun vil i stedet forlade Folketinget efter næste valg. 

Det siger hun til sn.dk og på sin Facebook-profil. 

Hun vil ikke nævne, hvad der er den præcise politiske årsag til, at hun har besluttet ikke at tage imod tilbuddet, men nævner, at hun i årevis har kæmpet for sundhed og psykiatri, og at der er nogle punkter, hvor de to ikke matcher.

"Jeg er rigtig glad for, at jeg er afklaret nu. Når der kommer et splinternyt parti, betyder det også, at der skal knokles ekstra hårdt, og der er mange ting, jeg gerne vil bruge tid på. Jeg har tre børnebørn og venner, som jeg gerne vil se mere til," siger Liselott Blixt til sn.dk. Hun har senest været opstillet i Køge-kredsen og fortsætter som løsgænger i Greve byråd.

57-årige Liselott Blixt var sundheds- og psykiatriordfører for Dansk Folkeparti (DF) fra 2007 og frem til februar i år, og hun var i perioden 2015-2019 også formand for Sundheds- og Ældreudvalget i Folketinget. I februar i år smækkede hun som en af de første DF'ere med døren og forlod Dansk Folkeparti. Hun havde mistet tilliden til Morten Messerschmidt som formand og til en del af hovedbestyrelsen. 

”Det er trist og underligt, men samtidig har der været et stort pres de sidste par år. Jeg har kunnet mærke, hvor meget det har stresset min krop,” sagde hun til Sundhedspolitisk Tidsskrift i februar og forklarede, at hun har været ramt af både inflammation i tarmene, hjertebanken og søvnløshed i løbet af vinteren. Alt sammen tegn på, at kroppen havde det skidt, som hun konstaterede.

Efter bruddet med DF har Inger Støjberg kontaktet Blixt for at få hende med i sit nye parti Danmarksdemokraterne. Men det er nu blevet til et nej fra Blixt. Beslutningen om at forlade landspolitik har hun truffet efter en længere tur på motorcyklen hen over sommeren.

"Jeg har haft en god snak med Inger Støjberg, og jeg håber på at de får et kanonvalg. Tak for støtten fra alle jer, der håbede, at jeg blev, men jeg tænker og føler, at dette er det bedste for mig," siger hun på sin Facebookprofil.

Hun vil dog stadig gerne fortsætte med at bruge sin erfaring på sundhedsområdet. I februar sagde hun til Sundhedspolitisk Tidsskrift, at psykisk syge, hjemløse eller patienter med sjældne sygdomme har brug for en stærk stemme:

”Jeg vil gøre alt for at kunne arbejde videre med de her sager. Og jeg kan se mig selv arbejde mange steder, hvor jeg kan bruge den viden, jeg har opbygget efter at have arbejdet med området i 15 år i Folketinget,” sagde hun og fortsatte:

”Jeg har for eksempel oplevet, at mange patientforeninger har svært ved at trænge igennem og derfor kunne have brug for hjælp til lobbyarbejde på Christiansborg. Men foreløbig sidder jeg i Folketinget – og vi ved endnu ikke, hvornår der kommer et folketingsvalg.”  

Blandt hendes mærkesager har særligt været ME-sagen (den kroniske multisygdom myalgisk encephalomyelitis, red.), medicinsk cannabis, det nære sammenhængende sundhedsvæsen og psykiatriplanen, der i årevis har ladet vente på sig. 

Liselott Blixt er uddannet som både buntmager og som social- og sundhedsassistent. Før hun kom i Folketinget, arbejdede hun som sosu-assistent på Glostrup Hospital, og fra 2005-2007 var hun tilknyttet et vikarbureau.

 

Relateret artikel

Like eller del denne artikel