Dronning Margrethe indviede byggeriet i går og blev præsenteret for de markante kunstværker i Nordfløjen, blandt andet mosaiktrappen ”Til J.H.” af Erik A. Frandsen.

Rigshospitalets nye Nordfløj har 33 højteknologiske operationsstuer

Rigshospitalets nye Nordfløj blev i går indviet efter seks års byggeri. Den er 54.700 m2, hvilket svarer til 465 parcelhuse.

Den nye lyse fløj er indrettet efter patienters og pårørendes behov og indeholder blandt andet 196 enestuer og 33 højteknologiske operationsstuer.

Nordfløjen er indrettet til højt specialiserede operationer og behandling af mange forskellige typer af patienter – blandt andet patienter med:

  • hals-, modermærke-, bryst- eller hjernekræft.
  • brandsår, samt patienter med behov for rekonstruktioner af huden.
  • behov for operation af tænder, kæbe eller ansigt.
  • epilepsi og andre nervesygdomme.
  • behov for operation i knogler eller led.
  • behov for komplicerede øjenoperationer.
  • kritiske hjerne- og nervesygdomme, der kræver intensiv overvågning og behandling døgnet rundt.

Nordfløjen er bygget som et zig-zag med en central gang på tværs, der gør det nemt og hurtigt at komme rundt. Rummene er fleksible, så for eksempel en sengestue kan ændres til et behandlingsrum. Samtidig ligger sengestuerne i forlængelse af hinanden, så de kan bruges af forskellige afdelinger, hvis behovet opstår.

Nordfløjen tages i brug af patienter den 8. marts 2020, hvor indlagte patienter flytter fra Rigshospitalets eksisterende bygninger på Blegdamsvej og over i den nye bygning. Cirka 1.500 medarbejdere fra 12 klinikker flytter med.

Nordfløjen er finansieret af den såkaldte Kvalitetsfond, er den første behandlingsbygning af sin art, som indvies i Region Hovedstaden.

 

 

Like eller del denne artikel