Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart.

Region står til kæmpebøde efter dramatisk optrin i retspsykiatrien

Fyns Politi har præsenteret Region Syddanmark på bødeforlæg på 100.000 kroner for grov overtrædelse af arbejdsmiljøloven. Det sker som følge af, at en patient fra Retspsykiatrisk Afdeling i Middelfart i december 2018 tog en ansat som gidsel. Patienten truede den ansatte med en kniv fra et træningskøkken på afdelingen.

Det skriver Fyns Amts Avis.

Det er anden gang på få år, at manglende overholdelse af sikkerhedsprocedurer udløser kæmpebøde til regionen og dermed skatteyderne.

Hvis ikke politikerne regionens forretningsudvalg onsdag accepterer at betale den store bøde, vil der blive rejst en straffesag mod Region Syddanmark.

Det er Arbejdstilsynet, der har anmodet Fyns Politi om at rejse tiltale mod regionen, fordi der på en række punkter var handlet uansvarligt omkring sikkerheden. Bl.a. havde patienten tidligere været fundet i besiddelse af en kniv og flere gange forsøgt at få fat i knive, ligesom han var sigtet for at have begået personfarlig kriminalitet med en kniv. Alligevel var han og den ansatte alene sammen i træningskøkkenet på Retspsykiatrisk Afdeling.

I 2016 betale Region Syddanmark en bøde på 80.000 kroner som konsekvens af en sag fra 2012, hvor to sygeplejersker og en læge blev alvorlig såret efter angreb af en patient, der havde haftheld til at smugle en kniv med ind på Psykiatrisk Afdeling i Odense.

Like eller del denne artikel