"Der er tale om meget flotte vækstrater, der er bredt funderet på stort set alle markeder rundt om i verden", siger Ida Sofie Jensen.

Salget af dansk medicin til udlandet går amok

I årets første ni måneder, hvor den øvrige danske vareeksport er vokset med tre procent, er salget af medicin til udlandet gået helt amok. Eksporten af medicin er steget overraskende med hele 26 procent.

Det viser de seneste tal fra Danmarks Statistik ifølge Lægemiddelindustriforeningen, Lif.

Medicineksporten er i det første ni måneder nået op på 92 mia. kr. og har øget bidraget til handelsbalancen med 40 procent.

"Der er tale om meget flotte vækstrater, der er bredt funderet på stort set alle markeder rundt om i verden", siger koncernchef i Lif, Ida Sofie Jensen.

Hun fremhæver, at eksporten af lægemidler til Storbritannien er stegett. Hvor den øvrige vareeksport i perioden er faldet med 17 pct. til Storbritannien, er lægemiddel-eksporten vokset med otte procent.

"For at skabe plads til fortsat vækst og beskæftigelse i life science-industrien, er vi i Lægemiddelindustriforeningen optaget af, at der fra politisk side fortsat er fokus på at styrke rammevilkårene for life science-virksomhederne i Danmark inklusive den store underskov af mindre biotekvirksomheder, hvor morgendagens eksportsucceser forhåbentlig findes", siger hun og tilføjer:

"For at styrke virksomhedernes internationale konkurrenceevnen og skabe et stærkt arbejdsmarked for produktion er der behov for at sætte fokus på rammevilkårene for fortsat styrket innovation inden for life science - meget gerne i et fortsat stærk offentligt-privat samarbejde."

 

 

Like eller del denne artikel