2200 journaler fra praktiserende læge strandet efter konkurs

I næsten to måneder har op mod 2200 borgere i Humlebæk været uden adgang til deres egne lægejournaler, som ligger konkursboet efter en praktiserende læge.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mange af lægens tidligere patienter har fået nye læger i Espergærde, Humlebæk og Nivå, men der er endnu ikke overført en eneste patientjournal, selvom flere af de nye læger har bedt om det.

"Det er også en meget usædvanlig sag, der sker meget sjældent, og hvor jeg som kurator på den ene side skal følge konkurslovens regler og på den anden side skal navigere i de komplekse forhold, der omgiver lægejournaler og følsomme patientoplysninger," forklarer advokat Jens Gottlieb, der er kurator, til Frederiksborg Amts Avis.

En lægeklinik som konkursbo adskiller sig fra en lægeklinik som dødsbo, fordi et dødsbo som udgangspunkt er solvent. Det betyder, at man i et dødsbo kan gå ind og ansætte en vikar og videreføre driften, indtil man finder ud af, om nogle kan overtage driften af lægeklinikken. Men det kan advokaten ikke gøre her, da det forudsætter en driftskapital.

Jens Gottlieb forventer, at de første patientjournaler sendes ud af konkursboet i denne uge eller næste uge.

Like eller del denne artikel