Borgere har indsamlet 80.000 kr. for at lokke ny læge til

En gruppe borgere fra halvøen Thyholm i Limfjorden har i løbet af det seneste år indsamlet 80.000 kroner i jagten på at lokke en fast, praktiserende læge til egnen.

Pengene skal bruges på en kampagnefilm, der skal vise hvor attraktivt det er at slå sig ned på Thyholm.

Det skriver DR Midt- og Vestjylland.

"Hvis ikke vi skulle involvere os som lokalbefolkning, hvordan skal de så vide, hvor oprigtigt vores ønske er," siger John Vangsgaard, talsmand for borgergruppen "Ny læge" til DR.

Da den praktiserende læge stoppede med sin praksis i marts måned sidste år, stod der ingen ny læge på spring, og derfor indgik Region Midtjylland en aftale med med det private firma Alles Lægehuse om at drive klinikken frem til 2021. Patienterne kan dog ikke være sikre på, at de altid møder den samme læge, når de konsulterer klinikken.

Et produktionsselskab er i disse dage i gang med at lave kampagnefilmen. De medvirkende i filmen er lokale, blandt andet en ejendomsmægler og en fisker.

Pia Heike Johansen er lektor hos Center for Landdistriktsforskning. Hun vurderer, at det kan blive en udfordring at få reklamefilmen ud til målgruppen af yngre læger.

Filmen forventes færdig om et par måneder. Herefter er det planen, at den skal spredes via forskellige hjemmesider, og ikke mindst de sociale medier målrettet læger og lægestuderende.

Like eller del denne artikel