Skip to main content

{source}
<!-- /52195173/ST_top -->
<div id='div-gpt-ad-1510488486117-0' style='height:180px; width:930px;'>
<script>
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1510488486117-0'); });
</script>
</div>
{/source}

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Kræftens Bekæmpelse giver ekstraordinært stort beløb til forskningsprojekter

Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg (KBVU) har uddelt 80,6 mio. kr. til 49 forskellige forskningsprojekter. Årets uddeling er i år ekstraordinært stor på grund af store beløb, som er testamenteret til kræftforskning.

Cirka 7,5 mio. kr. er doneret til Kræftens Bekæmpelse via arv.

De ekstra penge, som Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg i år kan uddele til kræftforskning på grund af arv, er øremærket særlige former forskning, f.eks. forskning i brystkræft, nyre- og urinvejskræft og stamceller.

Et af de største beløb fra KBVU-uddelingen går i år til professor Claus Lindbjerg Andersen fra Aarhus Universitetshospital. Han har fået 3,9 mio. kr. til at undersøge, om man ved hjælp af en blodprøve kan skabe et bedre opfølgningsprogram efter tarmkræft – og dermed helbrede flere af de patienter, der får tilbagefald af kræft.

Et andet projekt handler om anvendelsen af antibiotika til børn, der har kræft, og som får en infektion. Da feber er en meget hyppig tilstand for børn med cancer, vil selv små forbedringer have stor betydning for denne sårbare gruppe, skriver forskerne.

Et tredje handler om vedligeholdelsesbehandling af børn og unge med akut leukæmi. En undersøgelse, der ifølge forskerne har potentiale til at forbedre helbredelsesraten ved denne sygdom.

Se alle forskningsprojekter, der har fået støtte fra KBVU i 2019 her: KBVU Hoveduddeling 2019

 

Fakta om Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg

  • Hovedopgaven for Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg (KBVU) er at forestå fordelingen af midler til forskning inden for det læge- og naturvidenskabelige område.
  • KBVU består af 15 medlemmer, der er aktive erfarne forskere med indsigt i kræftområdet, samt to patientrepræsentanter. Medlemmerne er valgt af Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse.
  • Forskere ansat i Kræftens Bekæmpelse har ikke fortrinsret i forhold til at få penge fra KBVU. De søger på lige fod med andre forskere. 
Del artikler