Center for Fordybelse og Tro åbner på Herlev Hospital

Hvor går man hen, når der bliver vendt op og ned på ens hverdag og familieliv, fordi alvorlig sygdom eller dødsfald rammer? På Herlev Hospital har patienter og pårørende nu fået et sted at søge støtte eller ro. 6. juni indviede Region Hovedstaden nemlig det nye Center for Fordybelse og Tro.

Center for Fordybelse og Tro indeholder et kirkerum, et muslimsk bederum og neutralt rum helt uden religiøse symboler.

Hospitalspræst Matilde Nordahl Svendsen glæder sig til at tage Center for Fordybelse og Tro i brug:

”Vores erfaring gennem mange år er, at når vores patienter og pårørende står overfor de store milepæle i livet, hvor de f.eks. møder alvorlig sygdom, skal tage afsked med deres kære, eller som nybagte forældre står med et lille nyt liv i armene, så søger mange den åndelige dimension i livet,” siger hun.

”På hospitalet tager vi os af den fysiske behandling af vores patienter, men med Center for Fordybelse og Tro kan vi også tilbyde nogle smukke og æstetiske rammer, som imødekommer forskellige former for åndelig refleksion og mulighed for at trække sig tilbage fra hospitalets hektiske hverdag.”

Center for Fordybelse og Tro er primært finansieret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Region Hovedstaden og Gladsaxe-Herlev provsti.Like eller del denne artikel