Spørgsmålene er nu "tilbagetaget" fremgår det af Folketingets hjemmeside.

Heitmanns byge af kritiske spørgsmål vækker vrede hos partifæller

En anonym politiker stillede 28. januar en byge af spørgsmål til økonomi- og indenrigsministeren om de udgifter, regionspolitikere har. Politikeren viser sig at være Venstres sundhedsordfører Jane Heitmann. Flere af Venstres politikere i regionerne raser.

Der er vrede og forundring blandt flere af Venstres politikere i regionerne, efter at et medlem af Folketinget fra Venstre anonymt stillede 19 spørgsmål, der kan ses som led i en smædekampagne mod dem. Som led i regeringens sundhedsudspil foreslås det, at regionerne nedlægges.

Det skriver Jyllands-Posten mandag aften.

Det var 28. januar, at en byge af spørgsmål ramte Folketingets hjemmeside. Et anonymt folketingsmedlem ville gerne vide, hvor mange penge regionerne brugte på kost, logi og drikkevarer, når regionalpolitikerne var ude at rejse. Spørgeren bad også om at få oplyst udgifterne til aviser, iPads, taxakørsel, internet, telefoner, tjenestebiler, administration, konferencer, kurser, indretning af kontorer samt løn og vederlag i bestyrelser.

Det har så ifølge Jyllands-Posten vist sig, at det er sundhedsordfører for Venstre, Jane Heitmann, som har stillet de mange spørgsmål.

"Det når ned på et utroligt lavt niveau, siger gruppeformand for Venstre i Region Nordjylland, Lone Sonnerup, til Jyllands-Posten om spørgsmålene.

Og gruppeformand for Venstre i Region Sjælland, Kirsten Devantier, siger til Jyllands-Posten: "Det er vel for at sætte regionsrådene i miskredit, men det er en mærkelig facon at gøre det på. Man kunne jo bare ringe rundt til sine partifæller i regionerne og spørge."

Formanden for Danske Regioner, Venstre-politikeren Stephanie Lose, undrer sig iver, at Jane Heilmann har stillet spørgsmålene anonymt.

"Det er jeg noget forundret over. Dels er det ikke hemmelige oplysninger, dels er det ikke befordrende for debatten, og dels må man stå ved det, hvis man ønsker at stille den slags spørgsmål," siger hun til Ritzau.

Jane Heilmann oplyser til Sundhedspolitisk Tidsskrift, at det er helt normalt, at der bliver stillet spørgsmål i udvalgene uden navn.

"Alle udvalgsmedlemmer kan få at vide, hvem der har stillet spørgsmålene. Jeg har stillet spørgsmålene om regionernes drift og administration, fordi jeg har haft et ønske om at få konkret viden og et faktuelt grundlag at debattere ud fra. For mig har det været vigtigt at kunne forholde mig faktuelt til de spørgsmål om regionernes drift og administration, som jeg bliver mødt af til debatter rundt omkring. Vi ønsker jo at flytte penge fra netop administration og drift til eksempelvis ansættelse af mere sundhedsfagligt personale på sygehusene og i kommunale sundhedshuse over hele landet. Jeg har noteret mig, at spørgsmålene har vakt forundring og nogen har følt sig mistænkeliggjort. Det har naturligvis ikke været min hensigt. Derfor har jeg valgt at trække spørgsmålene," skriver hun i en sms.

 

 

Like eller del denne artikel