Skip to main content

{source}
<!-- /52195173/ST_top -->
<div id='div-gpt-ad-1510488486117-0' style='height:180px; width:930px;'>
<script>
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1510488486117-0'); });
</script>
</div>
{/source}

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Forsinket it-system bliver 120 mio. kr. dyrere

Et nyt sygesikringssystem skulle have været klar til brug i landets kommuner og regioner for to år siden. Det er det stadig ikke. Og nu stiger prisen betragteligt.

Det skriver sn.dk.

Praksys.dk - det ny it-system - skal blandt andet håndtere afregninger til privatpraktiserende læger, tandlæger, psykologer og fysioterapeuter fra landets regioner og kommuner.

Prisen bliver 276 millioner kroner for landets fem regioner i stedet 164 millioner kroner som budgetteret.

Praksys skal erstatte det nuværende sygesikringssystem, Notus, og skulle ifølge planen give regionerne en række besparelser på driften. Det skal håndtere administrationen af udbetalinger af cirka 20 milliarder kroner om året, og så skal det blandt andet også håndtere vores valg af læge og udstedelse af sundhedskort.

Projektet skulle have været i brug fra 2016, men ifølge den reviderede tidsplan ventes det først at komme i brug i regionerne fra december 2019, mens kommunerne forventes at blive koblet på i 2020.

"Det er en rigtig træls sag, men nogle gange er alternativet værre. Det vil være en meget lang proces, hvis man skal starte forfra. Og det er stadig en fordelagtig investering for kommuner og regioner," siger Heino Knudsen, regionsrådsformand (S) i Region Sjælland, til sn.dk.

I Region Sjælland har man ligesom Region Hovedstaden udfordringer med Sundhedsplatformen, og nu er der så bøvl med it-systemet Praksys. Det kommer til at koste 15 millioner kroner mere end de 20,4 millioner kroner, som regionen har betalt. De penge har politikerne måttet finde på næste års budget.

Forsinelsen skyldes, at man har været tvunget til at ændre systemet på grund af nye overenskomster for praksissektoren og ny lovgivning, blandt andet de nye GDPR-regler. Desuden har leverandøren haft udfordringer med at levere de lovede leverancer til tiden.

 

Del artikler