Salmonellaudbrud efterforskes

28 personer over hele landet er ramt af salmonella. Statens Serum Institut efterforsker i øjeblikket udbruddet.

Siden midten af oktober er 28 tilfælde af en specifik type af Salmonella monofasisk Typhimurium blevet rapporteret til Statens Serum Institut. De syge er både børn og voksne, og de bor over hele landet. I alt har 18 personer været indlagt på hospitalet.

”Vi arbejder på at finde ud af, hvad der er skyld i udbruddet. Vi ved, at det er en type af salmonella, som vi normalt ser i svinekød. Det bedste råd, vi kan give lige nu, er derfor, at være ekstra opmærksomme på at gennemstege svinekød og holde det rå kød adskilt fra det spiseklare mad i køkkenet”, siger

Salmonella er en bakterie, der forårsager salmonellose. Salmonellose er en mave-tarminfektion, som især er karakteriseret ved diarré og generel utilpashed. Smitte sker næsten udelukkende via mad. Rigelig væske er vigtig for at forebygge og behandle dehydrering som følge af diarré og opkastninger.

Den hyppigste kilde til infektionerne er fersk svinekød. Salmonellainfektionen kan opstå, hvis kødet ikke gennemsteges, eller hvis saft fra svinekødet kommer i kontakt med andre fødevarer, som ikke varmebehandles under tilberedningen i køkkenet.

Udbruddet efterforskes i et samarbejde mellem Statens Serum Institut, DTU Fødevareinstituttet og Fødevarestyrelsen.

Tags: salmonella

Like eller del denne artikel