Over 100 stillinger nedlægges i Nordjylland

Regionshospital Nordjylland skal spare 50 millioner kroner, og det betyder blandt andet nedlæggelse af 105 stillinger. Derudover nedlægges også 20 sengepladser.

Lige nu er hospitalet 28 stillinger fra nå i mål uden fyringer, og med en arbejdsplads med 1800 stillinger vil det tal formentlig blive lavere inden nytår. Men et realistisk bud er, at det bliver nødvendigt at sige farvel til 10-20 ansatte.

Udmeldingen om nedskæringernes konsekvenser kommer samtidig med, at Nordjyske afslørede, at 53 chefer har været på et seminar, hvor de spiste, drak og overnattede for 209.166 kroner på det kendte Ruths Hotel i Skagen.

"Det er ikke i orden, når vi andre skal spare, siger sygeplejerske Bente Yder, der som tillidsmand repræsenterer medarbejderne på Regionshospital Nordjylland, til Ekstra Bladet.

"Mine kolleger reagerer, fordi cheferne vælger at tage på et af regionens allerdyreste hoteller midt i en periode, hvor vi på regionshospitalet taler om stram økonomi, besparelser og fyringer."

Region Nordjylland siger til DR Nordjylland, at man ikke længere vil holde seminarer på Ruths Hotel og andre luksushoteller.

Det er dårlig timing, siger regionsdirektør Svend Særkjær.

Selv om det er slut med seminarer på luksushoteller, så synes Svend Særkjær ikke, at prisen på godt 4000 kroner pr. deltager er ekstravagant.

"Det koster også penge at holde sådan et arrangement. Og jeg synes, det er vigtigt at holde seminarer og investere i sådan nogle ting," siger han til DR Nordjylland.

 

Like eller del denne artikel