Skip to main content

{source}
<!-- /52195173/ST_top -->
<div id='div-gpt-ad-1510488486117-0' style='height:180px; width:930px;'>
<script>
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1510488486117-0'); });
</script>
</div>
{/source}

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Medicinrådet udskyder beslutning om Ocrevus

Medicinrådets afgørelse om, hvorvidt Ocrevus (ocrelizumab) skal godkendes til behandling af visse subgrupper af patienterne med primær progressiv multipel sclerose (PPMS), er udsat i hvert fald en måned, og årsagen er simpel logistik.

På Medicinrådets møde 14. november skulle rådet have taget stilling til fagudvalgets udkast til vurdering af behandlingens kliniske merværdi for PPMS-subgrupperne, men spørgsmålet blev udsat til næste rådsmøde, fordi ingen af fagudvalgets medlemmer kunne deltage i mødet, fortæller patientrepræsentant i fagudvalget, Leif Vestergaard Petersen.

”Vi har altid uddybende spørgsmål til fagudvalget, når vi tager stilling til nye lægemidler, og det har vi også i dette tilfælde, og da ingen fra fagudvalget kunne deltage, udsatte vi beslutningen,” fortæller Leif Vestergaard Pedersen.

Det er anden gang, at Medicinrådet behandler en ansøgning om at få Ocrevus godkendt til behandling af PPMS. I maj vendte rådet tomlen ned for behandlingen, fordi man ikke fandt, at den kliniske merværdi stod mål med de forventede udgifter. Men den vurdering gjaldt den samlede gruppe af PPMS-patienter. I den nye ansøgning har producenten søgt om godkendelse af behandlingen til de udvalgte subgrupper af PPMS-patienter, hvor effekten er bedst, og førende fagfolk som Rigshospitalets professor Per Soelberg Sørensen og professor Finn Sellebjerg har tidligere udtrykt, at de forventer, at Ocrevus vil kunne godkendes til disse grupper.

Den seneste udsættelse af vurderingen af behandlingen har skabt frustration hos Scleroseforeningen, som siden foråret har ventet på godkendelse af den første behandling til primær progressiv MS. Det europæiske lægemiddelagentur godkendte behandlingen til PPMS-patienter under 50 år, og formand for Scleroseforeningen Klaus Høm havde forventet, at den godkendelse ville gå igennem i det danske system også.

”Nu er det et år siden, at vi havde et gennembrud med EMA’s godkendelse af den her medicin, og derfor er det selvfølgelig dybt frustrerende, at der endnu ikke er sket noget som helst for de danske patienter. Hver dag tæller for dem, og de har ikke adgang til anden behandling,” siger han.

Medicinrådet forventer at fortsætte behandlingen ansøgningen om godkendelse af Ocrevus til PPMS på næste møde, som er 12. december.

Tags: Medicinrådet, ocrevus

Del artikler