"Jeg er overbevist om, at det vil skabe resultater til gavn for patienterne og borgerne, hvis vi kan reducere afstanden og øge samklangen mellem medarbejdere, ledere og politikere," siger Svend Særkjær. Foto: Region Nordjylland

Han er ny direktør for Region Hovedstaden

​OPDATERET. Regionsrådet i Region Hovedstaden har godkendt, at den nuværende regionsdirektør i Region Nordjylland, Svend Særkjær, bliver ny regionsdirektør. I Nordjylland er ny konstitueret regionsdirektør fundet.

Efter en længere ansættelsesproces har et enigt ansættelsesudvalg i Region Hovedstaden besluttet at pege på Svend Særkjær som ny regionsdirektør i Region Hovedstaden. Han afløser Hjalte Aaberg, som i sommer fik frataget sine opgaver med Sundhedsplatformen og desuden ikke fik sin kontrakt, som udløber ved årets udgang, forlænget. Det skete som en udløber af Rigsrevisionens rapport, som rettede en hård kritik mod Sundhedsplatformen og Region Hovedstadens forberedelser, beslutningsproces og implementering. Processen blev betegnet som nærmest amatøragtig.

Det er en erfaren, 50-årig embedsmand, som 1. januar rykker ind på Hjalte Aabergs varme stol, som er holdeplads for mange øretæver. Svend Særkjær har siden 2015 været regionsdirektør i Nordjylland og har inden da haft en lang karriere i forskellige ministerier og erfaring fra forskellige lederstillinger, heraf seks år som afdelingschef i Sundhedsministeriet.

Og Svend Særkjær håber også, at han kan få bedre toner ind i den kritiserede region.

"Jeg er overbevist om, at det vil skabe resultater til gavn for patienterne og borgerne, hvis vi kan reducere afstanden og øge samklangen mellem medarbejdere, ledere og politikere," siger Svend Særkjær i en pressemeddelelse. 

Han vil i første omgang ’bruge en masse knofedt’ på at lære folk at kende i og omkring Region Hovedstaden, siger han. 

"Jeg har ikke en færdig slagplan med under armen, for jeg vil lægge vægt på først at tale med dem, der har noget på hjerte, det være sig klinikere, ledere, organisationer, kommuner, politikere eller andre," siger han. 

Også regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen håber, at Svend Særkjær kan få samarbejdet i regionen til at glide, selv om sundhedsvæsenet i regionen er i store forandringer.

"Svend er dygtig til at binde folk sammen. Det er særligt vigtigt i Region Hovedstaden, hvor vores omkring 45.000 ansatte arbejder på at give os, der bor her i Hovedstaden et trygt sundhedsvæsen. Vi har været gennem mange forandringer, og vi skal gennem endnu flere, efterhånden som vores nye hospitalsbyggerier står færdige. Det kræver en god og tæt dialog med medarbejderne og borgere, og det er jeg sikker på, at Svend Særkjær er den rette mand til," siger Sophie Hæstorp Andersen (S) i pressemeddelelsen.

"Svend Særkjær kender sundhedsvæsnet rigtigt godt, og han forstår om nogen regionernes arbejde. Han vil være med til at udvikle organisationen fra første dag og hjælpe med til at skabe et mere menneskeligt sundhedsvæsen," siger Sophie Hæstorp Andersen videre.

Svend Særkjær er ansat i Region Hovedstaden på åremålsvilkår gældende fra den 1.januar 2019 til den 31.december 2023.

Arbejdet i Nordjylland

Svend Særkjær blev ansat som regionsdirektør i marts 2015 og har haft det overordnede administrative ansvar for regionens drift, udvikling og økonomiske styring. Under hans ledelse har regionen sat stærkt fokus på at forbedre sig inden for de nationale mål for sundhedsvæsnet, som bl.a. handler om kræftområdet, udredningsret og styrket indsats for kronikere og ældre patienter. Senest har der været fokus på at udvikle det nære sundhedsvæsen og på at gøre regionen førende i den digitale omlægning af sundhedsvæsnet.

I sin tid i stillingen har han også stået i spidsen for regionens arbejde med at skabe fokus på at omsætte politiske mål til resultater for regionens medarbejdere, borgere og patienter.

"Jeg ønsker Svend Særkjær tillykke med de nye udfordringer og glæder mig over, at han forbliver i regionernes regi, selvom det nu bliver i Hovedstaden. Jeg har været utrolig glad for samarbejdet og glæder mig over de mange gode løsninger, som Svend Særkjær har været med til at tilvejebringe i en tid, hvor der er store udfordringer især på sundhedsområdet" siger formand i Region Nordjylland, Ulla Astman i en pressemeddelelse.

Region Nordjylland arbejder nu hen imod at genbesætte stillingen. I første omgang anmodes regionsrådet på sit møde den 27. november om at konstituere nuværende koncerndirektør Roeland V. Løfberg som regionsdirektør, og om at konstituere direktør for Regional Udvikling, Henning Steffen Christensen, som medlem af direktionen fra den 1. januar 2019, og indtil stillingen som ny regionsdirektør er permanent besat.

 

 

Fakta om Svend Særkjær

 • 2015-2018: Regionsdirektør i Region Nordjylland
 • 2011-2015: Afdelingschef Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
 • 2009-2011: Afdelingschef Indenrigs- og Sundhedsministeriet
 • 2007-2009: Kontorchef Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse
 • 2004-2007: Sekretariatschef Indenrigs- og Sundhedsministeriet
 • 1994-2004: Fuldmægtig og konsulent i forskellige ministerier herunder Finansministeriet
 • Cand. Scient. Pol (1995) fra Aarhus Universitet
 • MA International Relations, Australian National University (1992)
 • Gift med sygeplejefaglig vicedirektør Lone Bjørklund, Holbæk Sygehus, far til to piger. Bosat i København med sin familie.
Like eller del denne artikel

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Diagnostisk Tidsskrift

 

Redaktion

Webmaster

Tilknyttede journalister

 • Signe Juul Kraft - onkologi, hæmatologi, sundhedspolitik
  Berit Andersen – hjerte-kar, psykiatri, sundhedspolitik 
  Nina Bro - sclerose, sundhedspolitik 
  Birgit Brunsted - onkologi, hjertekar, generelt 
  Bo Karl Christensen - diabetes, generelt
  Jette Marinus - respiratorisk
  Grit Blok - dermatologi 
  Maria Cuculiza - kultur, sundhedsteknologi, sundhedspolitik 
  Ebbe Fisher - generelt 
  Mads Moltsen - gastrologi
  Pernille Marrot – Propatienter.dk, osteoporose, diabetes 
  Maiken Skeem – hjertekar, reumatologi, sundhedsteknologi, sundhedspolitik 
  Annette Lausten - gastroenterologi
  Marianne Rohweder - overvægt, sundhedspolitik

Om os

Redaktionen

Redaktion

Webmaster

Tilknyttede journalister

 • Signe Juul Kraft - onkologi, hæmatologi, sundhedspolitik
  Berit Andersen – hjerte-kar, psykiatri, sundhedspolitik 
  Nina Bro - sclerose, sundhedspolitik 
  Birgit Brunsted - onkologi, hjertekar, generelt 
  Bo Karl Christensen - diabetes, generelt
  Jette Marinus - respiratorisk
  Grit Blok - dermatologi 
  Maria Cuculiza - kultur, sundhedsteknologi, sundhedspolitik 
  Ebbe Fisher - generelt 
  Mads Moltsen - gastrologi
  Pernille Marrot – Propatienter.dk, osteoporose, diabetes 
  Maiken Skeem – hjertekar, reumatologi, sundhedsteknologi, sundhedspolitik 
  Annette Lausten - gastroenterologi
  Marianne Rohweder - overvægt, sundhedspolitik

Om os