Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Partier skifter holdning til metaldetektorer i psykiatrien: Mere opinions- end holdningspolitikere

Debat

Finn Rudaizky (DF)
Medlem af sundhedsudvalget i Region Hovedstaden 

DEBAT. I spøgsmålet om at indføre håndholdte metaldetektorer efter knivoverfald i psykiatrien på Amager ændrer nogle partier standpunkt afhængigt af, hvordan vinden blæser. De er mere opinions- end holdningspolitikere, mener medlem af sundhedsudvalget og forretningsudvalget, Finn Rudaizky (DF).

Når Forretningsudvalget fredag den 28. juni klokken 9.00 mødes til Teams-møde om sikkerhed i psykiatrien efter den kritiske hændelse hændelse den 16. juni på psykiatrien på Digevej på Amager, hvor en læge blev stukket med kniv i hals og ryg, rykker et hidtidigt flertal, som i mange år har kæmpet imod metaldetektorer, nu pludselig til at gå ind for metaldetektorer.

Som fremgået af mit debatindlæg 20. juni blev Dansk Folkepartis forslag om metaldetektorer, som blev fremført på regionsrådsmødet den 18. juni, rullet helt ned af brættet af såvel S, SF, De Radikale og Enhedslisten.

Det har de nu selv glemt alt om og fremfører ønsket om håndholdte metaldetektorer som var det deres vision og kamp. Nå, ja siden den 18. juni er der heldigvis sket noget.

DF vil ikke tage orientering til efterretning

Region Hovedstadens direktion og den socialdemokratiske regionsformand Lars Gaardhøj vil samtidig gerne have Forretningsudvalget, som jeg er med i, til at tage “orientering efter hændelsen på psykiatrisk Center Amager til efterretning”. 

Det vil DF og jeg slet ikke være med til. Hvorfor ? Fordi vi mener, at det er vigtigt samtidig at få ændret de kedelige vanebelagte traditioner, hvor Region Hovedstaden altid undersøger sig selv og derefter – også selv – afsiger dommen. Mit forslag til afstemning fredag morgen bliver derfor, at vi beslutter at igangsætte en ekstern og helt uvildig undersøgelse af hele forløbet på Digevej. DF er utryg ved efterbehandling i Region Hovedstaden. 

Mange borgere giver udtryk for samme opfattelse. Der kommer en dag, hvor et mindretal bliver til et flertal. Den måde, det foregår på nu, er utidssvarende og urimeligt overfor de ansatte og borgerne generelt.

 

Relaterede artikler

Del artikler