Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Efter nyt knivoverfald: Uansvarligt at afvise metaldetektorer i psykiatrien

Debat

Finn Rudaizky (DF)
Medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden 

Regeringen vedtog i maj et lovforslag, der gør det muligt for psykiatriske afdelinger at anvende metaldetektorer til at opfange eventuelle våben. Det er dog op til den enkelte region, om man ønsker at gøre brug af dem. I Region Hovedstaden har et flertal sagt nej til muligheden for at benytte metaldetektorer på psykiatriske afdelinger. Det er uansvarligt, mener Finn Rudaizky (DF), medlem af regionsrådet i Region Hovedstaden.

Det seneste alvorlige knivoverfald mod en læge på Psykiatrisk Center på Amager må føre til væsentlige ændringer i sikkerheden for personalet. Alt andet vil være uforsvarligt. Nu må fodslæbende politikere tage sig sammen. Og også Dansk Sygeplejeråd og personalegrupper må revidere sin holdning til opsætning af metaldetektorer visse farlige steder i psykiatrien.

Det er uholdbart og uforsvarligt, at såvel de radikale, SF, Socialdemokratiet og Enhedslisten i Region Hovedstaden igen og igen har modsat sig opsætning af metaldetektorer. 

Det drejer sig fortsat om, at personalet skal have tilbudt den maksimale sikkerhed. Og det kan altså ikke ske, ved at man blot idealiserer og drømmer sig ind i en verden, som ikke eksisterer længere. Flere drab på personale på bostæder, mord på en psykiatrisk overlæge i Glostrup, Fields-tragedien og senest knivoverfaldet mod en læge natten til søndag tydeliggør, at sikkerheden absolut ikke er god. Tværtimod.

Jeg synes, at det er sørgeligt, at der går fnidder-fnadder partipolitik i et så alvorligt problem. Jeg er også skuffet over, at den socialdemokratiske regionsformand i Region Hovedstaden ikke træder i karakter og går forrest i kampen for vores personales sikkerhed. Det er sløseri og manglende forståelse og manglende rettidig omhu.

Folketinget har gjort det muligt for os at beslutte at opsætte metaldetektorer. Desværre har det store flertal i Region Hovedstaden ignoreret kravet fra blandt andet DF om opsætning af metaldetektorer. Ved at undlade dette spiller man hasard med sikkerheden og de ansattes liv. Vi kan ikke længere se på en sådan skødesløshed. Politikerne må tage sig sammen, men samtidig bør Folketinget nu ændre loven, så opsætning af metaldetektorer ikke kun bliver en mulighed, men et lovkrav. Det bør ske jo før jo bedre.

Vi vil ikke længere se på, at personale arbejder under risikofyldte vilkår. Det er uansvarligt.

 

 

Relateret artikel

 

Del artikler