Michael Borre stopper som formand for DMCG. Foto: Jesper Balleby
Michael Borre stopper som formand for betydningsfuldt kræftsamarbejde efter 12 år
Professor Michael Borre, 66, træder tilbage som formand for kræftsamarbejdet DMCG.dk ved generalforsamlingen 28. november. Det markerer afslutningen på 12 års indsats, hvor han har spillet en central rolle i at styrke kvaliteten og organiseringen af dansk kræftbehandling.
Siden etableringen for 20 år siden har grupperne under Danske Multidisciplinære Cancergrupper (DMCG) arbejdet for at etablere samarbejder på tværs af specialer og regioner og levere behandling af høj og ensartet kvalitet for patienter i hele landet. DMCG har med andre ord nedbrudt den silo-tænkning, som tidligere udfordrede kræftbehandlingen.
Under Michael Borres lederskab de seneste 12 år er der sket markante fremskridt, og samarbejdet mellem de nu 25 multidisciplinære cancergrupper har bidraget til bedre overlevelse og højere kvalitet i kræftbehandlingen. Det samme har arbejdet med landsdækkende kliniske retningslinjer og kvalitetsdatabaserne.
Michael Borre ser tilbage på udviklingen:
"Vi har de senere år opnået markante forbedringer i kræftbehandlingen i Danmark, som har medført bedre overlevelse og løftet behandlingen til et niveau, der er sammenligneligt med vores nabolande. Forbedringerne er blandt andet et resultat af kræftplaner og kræftpakker med fokus på implementering af nyeste viden, specialisering samt hurtige og velkoordinerede forløb (...) DMCG’ernes indsats har ikke kun bidraget til at forbedre overlevelsesraterne, men også til at sikre, at kræftpatienter i Danmark får behandling på højt specialiseret niveau baseret på den nyeste viden," siger den afgående formand til DMCG´s hjemmeside.
Ifølge Dagens Medicin er Camilla Qvortrup, klinisk lektor og overlæge på Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet, eneste kandidat til at træde i Michael Borres sted.