Finn Rudaizky.

Politikere: Region Hovedstadens ledelse fører os bag lyset

De to medlemmer af sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Line Ervolder Christensen (Kon) og Finn Rudaizky (DF), kritiserer, at regionens ledelse har sat gang i en analyse af akuthjælpsområdet. som de ikke kan få mere at vide om.

De har nu søgt udvidet aktindsigt i analysen for at få detaljer om anaklysen at vide.

Det skriver de i et debatindlæg i Frederiksborg Amts Avis.

“Et politisk ønske om at få kommissoriet tilsendt er ikke blevet opfyldt. Et politisk ønske om en liste over samtlige personer, der er udvalgt til interview, er ikke blevet opfyldt. Og et politisk ønske om at vide, hvem der har peget på netop disse samt efter hvilke kriterier, de er udpeget, er ikke blevet opfyldt,” skriver de og fortsætter:

“Et politisk ønske om at få oplyst, om der skal foregå interviews med tidligere ansatte sygeplejersker og læger i 1813, medarbejdere »på gulvet«, er ikke blevet opfyldt. Et politisk spørgsmål om vægtningen i de udvalgte personer er ikke blevet besvaret.”

Ifølge de to politikere er analysen af akuthjælpsområdet sat i gang af koncerndirektionen samt de lægefaglige vicedirektører på regionens hospitaler. Analysen foretages af kommunikationsbureauet Advice.

Som led i analysearbejdet gennemføres rundspørger, medieanalyser, fokusgruppeinterviews og kvalitative interviews med borgere, personale, organisationer, interessenter og udvalgte medlemmer af regionsrådet-

“I et notat fra en direktør fra Region Hovedstaden er det oplyst, at personer og organisationer »er valgt på baggrund af rådgivning fra Advice«. Dette står i skarp kontrast til oplysninger fra Advice, som oplyser, at de har fået input til interviewpersoner fra Region Hovedstaden.” skriver  Line Ervolder Christensen og Finn Rudaizky i debatindlægget.

“Der er desværre for mange eksempler på, at Region Hovedstadens ledelse fører os politikere bag lyset. Tænk bare på Sundhedsplatformen og 1813. Vi har derfor, for at komme til bunds i den konkrete sag, besluttet at søge om udvidet aktindsigt,” skriver de.

 

Regionsformand Sophie Hæstorp Andersens svar på kritikken: 

 

Tags: Region Hovedstaden, Line Ervolder Christensen, Finn Rudaizky

Like eller del denne artikel