
Aftale: Praksislæger kan arbejde på hospitaler
En ny aftale åbner for, at de praktiserende læger kan komme ind og arbejde på hospitalerne i Region Hovedstaden.
Regionen har med virkning fra 1. januar indgået en aftale med de praktiserende lægers organisation (PLO) i hovedstaden om, at de praktiserende læger kan arbejde som konsulenter på de stærkt pressede hospitaler i Region Hovedstaden under coronaepidemien. Konsulentarbejdet omfatter behandling af patienter med »almenmedicinske tilstande«, der behandles i hospitalsregi.
Det er frivilligt for de praktiserende læger, om de vil påtage sig arbejdet, og det aftales konkret mellem den praktiserende læge og hospitalet, hvornår og hvilke opgaver lægen udfører.
»Vi har brug for alle de hænder, vi kan finde, så de praktiserende læger vil være yderst velkomne til også at hjælpe til inde på hospitalerne. Jeg håber, de kan finde tid og rum til det,« siger medlem af forretningsudvalget i Region Hovedstaden Leila Lindén (Soc) til Berlingske.
Aftalen kommer i en situation, hvor hospitalerne i hovedstaden oplever et øget pres af covid-patienter, ligesom der er et stigende antal medicinske patienter indlagt af andre årsager end covid-19.
Ifølge formanden for PLO i hovedstaden, Peder Reistad, er aftalen kommet i stand, efter at regionen i slutningen af 2020, hvor smitte- og indlæggelsestallet steg kraftigt, henvendte sig til lægerne for at høre, om man kunne hjælpe til på hospitalerne.
Dengang nåede man ikke frem til en aftale, før coronapresset begyndte at aftage, og der ikke længere var brug for assistance fra de praktiserende læger. Men nu er aftalen der, så den kan bruges, »hvis det hele brænder sammen, og krisen for alvor tager fart«.
Peter Reistad vurderer, at der næppe er mange af de i alt 1.100 praktiserende læger i regionen, som vil være parate til at arbejde på hospitalerne, da de selv er pressede. Men hvis der bare vil være enkelte, der kan, vil han være tilfreds, siger han.
Tags: almen praksis, praksis