Sundhedspolitisk Tidsskrift

Læge mister autorisation: Havde 96 konsultationer på under seks timer

En praktiserende læge i Randers fik i 2021 frataget sin autorisation efter talrige opråb fra regionen. I flere tilfælde oplyste han at have haft flere patienter på samme klokkeslæt, og lægen havde ifølge sine egne registreringer en arbejdsdag med 96 konsultationer på under seks timer.

Det skriver JP Randers.

En aktindsigt i sagen viser, at regionen over flere år fandt store fejl i lægens afregninger. Trods dette og adskillige andre kritikpunkter fik han lov til at fortsætte med at praktisere.

I 2016 blev der første gang bemærket uregelmæssigheder i lægens ydelser, hvilket vil sige de regninger, som han sender til regionen. I maj og juni 2017 har regionen afvist 571 grundydelser, blandt andet fordi mange af konsultationerne er registreret til at have fundet sted på samme klokkeslæt, skriver regionen til lægen og tilføjer, at han kan have penge til gode.

I begyndelsen af 2018 har lægen stadig ikke rettet op, men forklarer til regionen, at fejlafregningerne beror på misforståelser.

Da lægen også - trods flere henstillinger - stadig er meget svær at komme i kontakt med, mener regionen, at der er tale om misligholdelse af overenskomsten, og sagen ender derfor i samarbejdsudvalget.

I begyndelsen af 2020 har lægen stadig rod i afregningen, og han ender nok en gang på samarbejdsudvalgets dagsorden.

Et udtræk af lægens afregninger fra 2019 over forskellige dage illustrerer, at han flere år efter de første advarsler stadig ser stort på at registrere konsultationerne korrekt. Bl.a. har han registreret, at han på blot 48 minutter har gennemført 29 konsultationer, heraf to sygebesøg flere kilometer væk.

Tags: almen praksis, praksis

Like eller del denne artikel