Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Forlængelse af forsøgsordning med medicinsk cannabis nu vedtaget - men patienterne er frustrerede

Folketinget forlænger forsøgsordning med medicinsk cannabis med fire år, men har ikke fundet penge til større tilskud til behandlingen.

Lovforslaget om en forlængelse af forsøgsordningen med medicinsk cannabis er torsdag 2. december blevet tredjebehandlet og vedtaget i Folketinget, og dermed vil blandt andet sclerosepatienter med smerter eller spasmer, der ikke lader sig behandle på anden måde, fortsat kunne få udskrevet medicinsk cannabis under forsøgsordningen.

Hos Scleroseforeningen vækker beslutningen imidlertid mere frustration end glæde, for de produkter, der er på markedet under ordningen er fortsat dyre, og en undersøgelse foretaget af Scleroseforeningen viste sidste år, at der af den grund stort set ikke er nogen blandt foreningens medlemmer, der benytter sig af ordningen. 

Direktør i Scleroseforeningen, Klaus Høm, kalder derfor i et facebookopslag dagen for “en god dag, men kun for politikerne”. 

”Så længe der ikke er fundet en løsning på den alt for høje egenbetaling, er vi lige vidt. Så er vi ingen vegne nået. Det er for længst blevet dokumenteret af undersøgelser fra Scleroseforeningen og Danske Patienter, at den alt for høj egenbetaling på cannabisprodukterne, der er omfattet af forsøgsordningen, er den primære årsag til, at den nuværende forsøgsordning har spillet fallit. Det har vi adskillige gange fremlagt under den nuværende forsøgsordning, også for politikerne. Det véd de, og det forpligter. Et tilbud, som patienterne ikke har råd til, er ikke et tilbud,” skriver han.

Klaus Høm afslutter opslaget med en opfordring til politikerne om at afskaffet den alt for høje egenbetaling.

Tags: Medicinsk cannabis, cannabis

Del artikler