"Situationen er faktisk mere tilspidset lige nu, end den har været på noget tidspunkt under første og anden bølge af corona," siger Jesper Gyllenborg.

Region må udskyde mere end halvdelen af alle planlagte operationer

Region Sjælland må udskyde 50-70 procent af alle planlagte operationer og er hårdere presset end på noget andet tidspunkt under pandemien.

Det skriver DR.

I Region Sjælland er sygehusvæsenet nu så presset, at man for anden gang på bare en uge planlægger at skrue op for beredskabet, hvilket betyder, at man blandt andet forhøjer antallet af senge- og intensivpladser til coronapatienter. Det får den konsekvens, at mellem 50 og 70 procent af alle planlagte operationer og aftaler udskydes på ubestemt tid.

"Lige i øjeblikket er situationen på sygehusene i Region Sjælland rigtig presset, og den er faktisk mere tilspidset lige nu, end den har været på noget tidspunkt under første og anden bølge af corona," siger koncerndirektør i Region Sjælland, Jesper Gyllenborg, til DR.

Når situationen nu er så presset, hænger det sammen med et højt antal coronaindlagte patienter, flere akutte patienter, manglende antal ansatte og udbredt træthed blandt sundhedspersonalet.

Han forudser, at de mange udsættelser vil strække sig "et godt stykke ind i 2022".

Enhedslisten og Konservative på Christiansborg foreslår bl.a., at man tager penge fra "krigskassen" og bruger til et akut lønløft til de lavtlønnede ansatte i sundhedssektoren.

SF og Enhedslisten sagde også mandag, at de var klar til at fjerne behandlingsgarantien midlertidigt. Dette afvises dog af regeringen.Relateret artikel"Jeg har ikke planer om at suspendere behandlingsgarantien, da jeg kan frygte, at det kan få konsekvenser for nogle, hvis deres operation udskydes," siger sundhedsminister Magnus Heunicke.
Nyheder | Onsdag, 24. november 2021 09:24
Regeringen afviser at suspendere behandlingsgarantien
Flere regioner udskyder nu operationer på grund af mangel på hænder og senge, og Lægeforeningen o...

Like eller del denne artikel