Vaccinerede kan fra i dag få coronapas efter første stik

I dag træder nye regler i kraft, der lemper reglerne for gyldig dokumentation i coronapasset.

Genåbningsaftalen fra natten til tirsdag mellem et flertal af Folketingets partier åbner op for, at man også kan få coronapas allerede 14 dage efter første stik. Tidligere var vaccinationen først gældende 14 dage efter andet stik med en vaccine.

Aftalen indebærer, at det fra i dag bliver muligt allerede efter første vaccination mod covid-19 at anvende dokumentation herfor som gyldigt coronapas. Det får ifølge Sundhedsministeriet betydning for over 600.000 danskere allerede i dag.

Sundhedsstyrelsen har nu fastlagt, at dokumentationen vil være gyldig som coronapas fra 14 til 42 dage efter første vaccination. Ændringen betyder også, at borgere, der har gennemført et vaccinationsforløb bestående af flere doser, nu kan bruge dokumentation herfor som gyldigt coronapas umiddelbart efter, at den sidste vaccinedosis er modtaget – og ikke først efter 14 dage som hidtil.

"Vi ved, at vaccinerne er særdeles effektive allerede kort tid efter første stik. Derfor er jeg helt tryg ved denne forbedring af coronapasset. Og for den enkelte, som har fået sit første vaccinationsstik, og en test derfor ikke længere er nødvendig for at få et coronapas, gør det livet lidt lettere, når man for eksempel skal på restaurant eller i biografen. Det er fortsat helt afgørende, at man også får andet stik, fordi det giver ekstra beskyttelse mod corona. Reglen indføres hurtigere, end teknikken er klar – men der er sørget for en kortvarig, funktionel løsning," siger sundhedsminister Magnus Heunicke (Soc.).

Ændringerne vil være implementeret i den nye coronapas-app, der lanceres inden udgangen af maj. De eksisterende coronapas-løsninger på sundhed.dk og i MinSundhed forventes at være tilpasset til ændringerne i starten af næste uge, og indtil da kan borgere finde dokumentation for deres første vaccination i appen MinLæge eller på sundhed.dk’s hjemmeside under vaccinationsoversigten. 

Sundhedsstyrelsen har derudover foretaget en ny vurdering af, at både vaccination mod covid-19 og overstået covid-19-infektion giver immunitet i mindst 8 måneder, som blev offentliggjort den 18. maj. De regler træder ligeledes i kraft i dag.

 

 

Relateret artikel

Vaccinering
Nyheder | Tirsdag, 18. maj 2021 08:21
Nu kan du få coronapas efter kun et stik - men hvor godt er du beskyttet?
Genåbningsaftalen fra natten til tirsdag mellem et flertal af Folketingets partier åbner op for, ...

 

Tags: corona, coronavaccine

Like eller del denne artikel