Ringsted Kommune skruer op for antal isolationspladser til coronasmittede

Ringsted Kommune opretter nye pladser for corona-smittede borgere, der har behov for at isolere sig, efter at ca. 80 ansatte på Danish Crowns slagteri i byen er blevet testet positive for COVID-19.

Hidtil har Ringsted Kommune blot haft to isolationspladser. Men nu opretter kommunen otte nye pladser til de coronasmittede, der ikke kan isolere sig i eget hjem. Her kan de isolere sig i de syv dage, sundhedsmyndighederne anbefaler.

De første pladser er klar onsdag og øvrige hurtigst muligt.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

”Vi må erkende, at vi ikke havde forventet at stå i en situation som denne med et så stort behov for at tilbyde faciliteter til selvisolation. Alle borgere med behov for hjælp til selvisolation har fået stillet faciliteter til rådighed – enten hos os i Ringsted Kommune eller med god hjælp fra vores nabokommuner. De seneste dage har vi arbejdet intenst på at finde endnu flere pladser, og derfor etablerer vi nu ekstra faciliteter i Jystrup,” siger borgmester Henrik Hvidesten.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har kontakt til smittede med COVID-19. Som en del af den kontakt spørger Styrelsen for Patientsikkerhed, om den smittede har behov for hjælp til selvisolation. Har den smittede det, skal vedkommende kontakte sin kommune, som skal stille pladserne til rådighed.

De nye isolationsfaciliteter oprettes i en gammel villa i Jystrup, som Ringsted Kommune tidligere har brugt som flygtningeboliger. De er i gang med at blive indrettet med senge og øvrige møbler. De nye pladser er i en gammel villa med adgang til have. Der er eget værelse med fælles bad- og toiletfaciliteter, køkken og adgang til have. Borgerne kommer ikke uden for matriklen, så der er ingen risiko for at sprede smitten til naboer.

Tags: corona

Like eller del denne artikel