"Jeg tror ikke længere på, at samarbejdet i Diagnostisk Center kan lykkes med mig som ledende overlæge, og jeg har derfor bedt hospitalsledelsen om at overgå til en anden stilling i Hospitalsenhed Midt," siger Lasse Nørgaard.

Omstridt læge i Ulrich Fredberg-sagen kaster håndklædet i ringen

Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg skal have ny ledende overlæge for Røntgen og Skanning. Nuværende ledende overlæge Lasse Nørgaard har ønsket at skifte job og tiltræder derfor som overlæge i Røntgen og Skanning på Regionshospitalet Viborg fra den 1. oktober 2020.

Lasse Nørgaard forlader sit job efter kun otte måneder i jobbet. Otte hektiske måneder, hvor han har befundet sig midt i stormvejret i forbindelse med den tidligere ledende overlæge på Diagnostisk Center Ulrich Fredbergs fyring.

Ja, netop Lasse Nørgaard har sandsynligvis spillet en helt afgørende rolle for afskedigelsen i slutningen af april af Ulrich Fredberg. 

Den 26. februar sendte Lasse Nørgaard som chef for den radiologiske afdeling nemlig en såkaldt bekymringsmail til ledelsen af Hospitalsenhed Midt, Claus Brøchner-Nielsen og Thomas Balle Kristensen, og her kritiserer han Ulrich Fredberg og hans ledelse.

Og den slags gør man ikke ustraffet. Samarbejdsklimaet mellem Nørgaard og hans nye medarbejdere på den ene side og Fredbergs mange støtter på stedet på den anden side har været under frysepunktet.

Forud for afskedigelsen af Ulrich Fredberg i slutningen af april sendte 49 læger fra Silkeborg Diagnostisk Center en protest til Claus Brøckner-Nielsen og Thomas Balle Kristensen. I protesten er lægegruppens dom over Lasse Nørgaard ubarmhjertig: "Den samlede gruppe af speciallæger og overlæger ved den medicinske del af DC (Diagnostisk Center Silkeborg, red.) skal derfor udtrykke, at vi under ingen omstændigheder kan acceptere en ledelsesstruktur, hvor Lasse Nørgaard tildeles nogen ledelsesmæssige beføjelser overfor den medicinske del af DC."

Samarbejdsudfordringerne mellem den medicinske og den røntgenfaglige del af Diagnostisk Center er nu blevet for tunge, må Lasse Nørgaard erkende.

"Det var mit håb, at jeg kunne være med til at videreudvikle fagligheden i Røntgen og Skanning og bidrage til samarbejdet i Diagnostisk Center sammen med mine medarbejdere. Men både for Diagnostisk Center og for mig selv har de sidste syv måneder været udfordrende. Jeg tror ikke længere på, at samarbejdet i Diagnostisk Center kan lykkes med mig som ledende overlæge, og jeg har derfor bedt hospitalsledelsen om at overgå til en anden stilling i Hospitalsenhed Midt," siger han.

Lasse Nørgaard har siden 1. november 2019 været en del af centerets ledelsestrio, som også består af oversygeplejerske Knirke Thomsen og konstitueret ledende overlæge Mikkel Gjesing Callsen.

"Vi er kede af, at Lasse ønsker at stoppe i sin nuværende stilling, men har stor forståelse for hans beslutning. Vi er glade for, at han har sagt ja til en stilling som overlæge på hospitalet i Viborg og på den måde bliver i organisationen, som dermed fortsat får stor gavn af hans radiologiske faglighed," siger lægefaglig direktør, Claus Brøckner Nielsen, Hospitalsenhed Midt.

Hospitalsledelsen har siden Fredbergs fyring arbejdet sammen med centerledelsen i Diagnostisk Center på at forbedre samarbejdet mellem de to dele af centret. Indtil videre øjensynligt uden det store resultat, siden Lasse Nørgaard nu kaster håndklædet i ringen.

Tags: Fredberg-sagen

Like eller del denne artikel