Kunst skal skabe trivsel og sundhed på sygehus i Thisted

I et nyt initiativ fra Region Nordjylland og Dansk Kunstnerråd skal tre kunstnere omdanne Akutmodtagelsen og Medicinsk Sengeafsnit M5 på Aalborg Universitetshospital i Thisted.

Den typiske hospitalsindretning har hvide vægge, grå linoleumsgulve, møbler med plastiksæder og stålben samt skarpt lys.

Men sådan skal det ikke være i akutmodtagelsen og Medicinsk Sengeafsnit M5 på Aalborg Universitetshospital i Thisted. Region Nordjylland, Aalborg Universitetshospital og Dansk Kunstnerråd er nemlig gået sammen om at skabe en helt ny oplevelse for alle på sygehuset i Thisted. Målet er at skabe nogle harmoniske omgivelser, som kan understøtte trivsel og sundhed hos såvel patienter og pårørende samt personale.

En kunstnertrio bestående af rumdesigner Anne Heinsvig, lydkunstner Ingeborg Okkels samt fotograf og forfatter Anne Prytz Schaldemose vil med deres kunstprojekt ”Udsyn” omdanne afdelingerne. I arbejdet, som går i gang i midten af september, vil kunstnerne inddrage den særlige egnsnatur i Thy både visuelt og auditivt.

Initiativet har modtaget en bevilling på 300.000 kr. fra Regionsrådets Kulturpulje, som har et særligt fokus på koblingen mellem kultur og sundhed.

Like eller del denne artikel