16 hospitalsansatte sendt hjem efter operation på coronasmittet patient

Et langsommeligt resultat på en coronatest er nu skyld i, at 16 medarbejdere fra Aalborg Universitetshospitals afdeling i Farsø er sendt hjem efter operation på coronasmittet patient.

Det skriver Nordjyske.

En patient, som skulle opereres, blev testet for corona, men da svaret efter tre dage endnu ikke var kommet, blev patienten opereret. Da patienten så skulle udskrives, blev den pågældende igen testet, og prøven var positiv. 

Lægefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital, Michael Braüner Schmidt, siger, at sygehuset har fulgt Sundhedsstyrelsens retningslinjer på området, der betyder at hospitalet skal og bør operere en patient på trods af det manglende prøvesvar.

"Da patienten skulle udskrives efterfølgende, blev der foretaget en ny test. Denne viste sig at være positiv, og det er på den baggrund, at vi nu har iværksat smitteopsporing," siger Michael Braüner Schmidt til Nordjyske.

Den positive test forelå natten til torsdag, hvorefter personale blev bedt om ikke at møde torsdag eller blev sendt hjem.

Alle på sengeafsnittet, som ikke er sendt hjem i karantæne, skal testes. Derudover er en anden patient isoleret ud fra et forsigtighedsprincip.

 

 

Lynoverblik: Dagens tal og vigtigste nyheder om coronavirus

Tags: corona

Like eller del denne artikel