Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Endnu en kandidat vil være ny formand for Lægeforeningen

Formanden for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin, 40-årige Joachim Hoffmann-Petersen, er nu den fjerde kandidat, som gerne vil være formand for Lægeforeningen efter Andreas Rudkjøbing.

De tre andre er 39-årige Helene Westring Hvidman, der er under uddannelse til speciallæge i gynækologi og er ansat på Gynækologisk og Obstetrisk Klinik på Rigshospitalet. Den 40-årige Christina Frøslev-Friis, der er speciallæge i anæstesi og intensiv medicin med efterfølgende subspecialisering i obstetrisk anæstesi og ansat som afdelingslæge ved Sygehus Sønderjylland. Og den 45-årige Camilla Rathcke, centerchef i Center for Planlægning i Sundhedsstyrelsen og tidligere formand for Yngre Læger.

Joachim Hoffmann-Petersen er uddannelsesansvarlig overlæge på anæstesi og intensivafdeling V i Svendborg, er i gang med en Master i Offentlig Ledelse på Syddansk Universitet og har stor erfaring med ledelse og organisation. Lige siden han blev læge, har han været aktiv i Yngre Læger og i Lægeforeningen.

Bliver han formand, vil han stoppe som formand for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin, men "dog vil jeg fortsat bevare den ene fod i klinikken", skriver han i præsentation af sig selv.

Som fællestillidsmand var han involveret i Svendborgsagen og #detkuhaværetmig-bevægelsen.

"Det bestyrkede mig i, at jeg ville stille op til formand for Lægeforeningen. Fundamentet for systematisk forbedring af patientsikkerheden er åbenhed omkring fejl og ”near miss”. Forudsætningen for denne åbenhed er at klinikerne har tillid til det system, de agerer i. Da jeg var i Lægeansvarsudvalget, rådgav jeg talrige medlemmer, som havde fået en klagesag. Det føles unfair og psykisk belastende, når man bliver ramt af en klagesag. Hvis man samtidigt er utryg ved systemet og ens retssikkerhed, er belastningen ubærlig," skriver Joachim Hoffmann-Petersen.

Kampvalget om formandsposten vil foregå på Lægemødet 19. juni.

Læs mere om de fire kandidater her

Del artikler