Camilla Rathcke vil være ny formand for Lægeforeningen: Vælges jeg, forlader jeg Sundhedsstyrelsen

Centerchef i Center for Planlægning i Sundhedsstyrelsen og tidligere formand for Yngre Læger, 45-årige Camilla Rathcke, vil gerne være formand for Lægeforeningen efter Andreas Rudkjøbing.

Hun har meddelt sit kandidatur og er dermed den tredje kandidat. De to andre er 39-årige Helene Westring Hvidman, der er under uddannelse til speciallæge i gynækologi og er ansat på Gynækologisk og Obstetrisk Klinik på Rigshospitalet, og den 40-årige Christina Frøslev-Friis, der er speciallæge i anæstesi og intensiv medicin med efterfølgende subspecialisering i obstetrisk anæstesi og ansat som afdelingslæge ved Sygehus Sønderjylland.

Camilla Rathcke er speciallæge i endokrinologi, Ph.d. og var i perioden 2013-18 formand for Yngre Læger. Hun har dog været fagpolitisk aktiv i Yngre Læger helt tilbage fra 2006, bl.a. som fællestillidsrepræsentant på Herlev Hospital og næstformand for Yngre Læger i Hovedstaden. 

Hun beskriver sig selv om "Kliniker til benet, men også med et hjerte, der banker for at udvikle og forbedre sundhedsvæsenet. Dualiteten mellem at være læge for den enkelte patient og søge forbedringer for flere – patienter, læger, sundhedsprofessionelle bredt set – lever i mig side om side. Lægers samlede engagement og ansvarlighed fra patientniveau til de store linjer er afgørende for udviklingen af sundhedsvæsenet."

 

Læs mere om de tre kandidater her

Like eller del denne artikel