Skip to main content

{source}
<!-- /52195173/ST_top -->
<div id='div-gpt-ad-1510488486117-0' style='height:180px; width:930px;'>
<script>
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1510488486117-0'); });
</script>
</div>
{/source}

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Færdige cannabisolier sælges ikke længere i Danmark

De cannabisolier, som virksomheden Stenocare hidtil har haft med i forsøgsordningen med medicinsk cannabis, kan ikke længere leveres.

Det drejer sig om cbd-drops, thc-drops og 1:1 drops.

Tilbage i forsøgsordningen er nu kun urtete fra Cangross.

Stenocare importerede sine cannabisprodukter fra det canadiske firma Canntrust. Canntrust havde fået tilladelse til dyrkning af de canadiske sundhedsmyndigheder Health Canada. I juli 2019 blev flere af de partier cannabisolie, som Stenocare havde sendt på markedet i Danmark, sat i karantæne af Lægemiddelstyrelsen. Det skete fordi Health Canada konstaterede, at den cannabis, der er brugt til at lave olierne i Canada, var dyrket i ikke-godkendte lokaler, og derfor var de danske krav til importen af disse partier ikke overholdt.

Der var ud fra Lægemiddelstyrelsens oplysninger dog ikke tegn på, at den cannabis, der er dyrket i de ikke godkendte lokaler, havde forringet kvalitet og således udgjorde en sundhedsrisiko for patienter. Der er derfor alene tale om en sikkerhedsforanstaltning, når disse partier af cannabisolie blev sat i karantæne og taget af markedet.

Efterfølgende har Health Canada suspenderet dele af Canntrusts tilladelse. Stenocare har efterfølgende afbrudt samarbejdet med Canntrust og har valgt ikke at importere flere produkter fra virksomheden.

Stenocare er ved at undersøge muligheden for at importere andre produkter, hvilket kan betyde, at Stenocare med tiden kan få nye produkter optaget på Lægemiddelstyrelsens liste.

Læger vil fortsat kunne udskrive de andre produkter, der er optaget i forsøgsordningen med medicinsk cannabis, ligesom læger fortsat vil kunne ordinere magistrelt fremstillet orale opløsninger med ekstrakt fra cannabis.

Tags: Medicinsk cannabis, cannabis

Del artikler