"Der er russiske tilstande i Cochrane Hovedkvarteret. De manipulerede med hjemmesiden bag vore rygge!," skriver Peter Gøtzsche.

Cochrane International drøfter ny direktør med Sundhedsministeriet

Der arbejdes tilsyneladende intenst på de indre linjer for at finde en løsning på kaosset efter, at bestyrelsen for det internationale Cochrane samarbejde i sidste uge afsatte Peter Gøtzshe som direktør for Nordic Cochrane Center. Paradoksalt nok arbejder Peter Gøtzsche samtidig videre som direktør med sin egen dagsorden og har meldt centeret ud af Cochrane samarbejdet, siger han.

Sundhedsministeriet, Rigshospitalet, Københavns Universitet og bestyrelsen for det internationale Cochrane arbejder lige nu sammen på at finde en ny direktør for det nordiske Cochrane-center. Det skriver det Internationale Cochranes presseafdeling i en mail til Sundhedspolitisk Tidsskrift.

"Det Internationale Cochrane har været i kontakt med ’værten’ for Nordic Cochrane Centre for at drøfte udnævnelsen af en ny direktør og arbejder sammen med Sundhedsministeriet, Rigshospitalet og Københavns Universitet for at sikre centerets fortsatte arbejde for dets medarbejdere, og der vil snart komme nyt om dette", skriver presseafdelingen.

Samtidigt med dette arbejder Peter Gøtzsche øjensynligt videre i et parallelt spor. I hvert fald oplyser han på sin hjemmeside deadlymedicines.dk, at han har trukket Nordic Cochrane Center ud af samarbejdet med det internationale Cochrane. 

Gøtzsche skrev da også for flere dage siden, at en ikke nærmere defineret gruppe af medarbejdere fra centeret samlet overvejede at forlade Cochrane-samarbejdet på grund af "manglende gennemsigtighed og dårlig ledelse". 

”Vores center er på Finansloven, og vi tror på, at Danmark ville have mere gavn af, at vi fokuserede på evidensbaseret medicin fremfor Cochrane under det nuværende lederskab,” skrev Gøtzsche blandt andet.

Peter Gøtcshe oplyser i dag meget kortfattet til Sundhedspolitisk Tidsskrift, at centeret fremover stadig kan hedde Cochrane, selv om det ikke i givet fald ikke længere vil være en del af Cochrane Samarbejdet.

Ifølge finansloven får Nordic Cochrane Center mv. en årlig bevilling på 18 millioner kroner, og Rigsrevisionen vil ikke uden videre kunne tillade, at disse penge overføres til et nyt center. 

Gøtzsche: Manipuleret med hjemmeside

I sidste uge meddelte bestyrelsen i det internationale Cochrane, at Peter Gøtzsche er ekskluderet fra Cochrane-samarbejdet, er blevet smidt ud af bestyrelsen og er blevet frataget sin stilling som direktør i Nordic Cochrane Centre.

Efter udmeldingen var Peter Gøtzsches navn ikke længere at se på Nordic Cochranes hjemmeside. Han var blevet fjernet fra listen over medarbejdere. Men det skete uden Nordic Cochranes Centers viden, skriver Peter Gøtzsche også på Deadlymedicines.dk. Og på Twitter supplerer han med at sige, at "der er russiske tilstande i Cochrane Hovedkvarteret. De manipulerede med hjemmesiden bag vore rygge!"

Selv mener Gøtzsche nemlig ikke, at det internationale Cochrane har bemyndigelse til at fjerne ham fra posten som direktør.

 

LÆS OGSÅ:

Like eller del denne artikel