Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Lars Gaardhøj skal forhandle overenskomster og aftaler for det regionale arbejdsmarked og praksissektoren.

Lars Gaardhøj bliver chefforhandler for regionerne

Lars Gaardhøj (Soc.), formand for Region Hovedstaden, er blevet udpeget som ny formand for Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN). Han overtager posten efter Heino Knudsen, som har forladt politik. Lars Gaardhøj bliver dermed hovedforhandler for de regionale overenskomster på løn- og praksisområdet.

RLTN, der står for at forhandle overenskomster på det regionale arbejdsmarked og i praksissektoren, står over for vigtige opgaver i de kommende år. Lars Gaardhøj ser frem til at fortsætte arbejdet med at sikre gode aftaler for både ansatte og arbejdsgivere i sundhedssektoren.

"Jeg er stolt over og glad for at skulle hjælpe med at forhandle overenskomster og aftaler for det regionale arbejdsmarked og praksissektoren. Det er en kerneopgave at skabe rammerne for udvikling af sundhedsvæsnet, og jeg har stor respekt for de gode resultater af trepartsaftalen og overenskomstaftalerne på både løn- og praksissiden, der er landet inden for det seneste år," siger han.

Foruden indstillingen af Lars Gaardhøj til formandsposten i RLTN, har Danske Regioners bestyrelse også udpeget Lars Gaardhøj til posten som formand for Løn- og Praksisudvalget (LPU) i Danske Regioner.

Samtidig med hans udnævnelse sker der flere rokader i Danske Regioners bestyrelse, hvor Leila Lindén (Soc.) fra Region Hovedstaden indtræder som nyt bestyrelsesmedlem i stedet for Heino Knudsen, og Trine Birk Andersen (Soc.) fra Region Sjælland overtager posten som 2. næstformand fra Lars Gaardhøj. RLTN konstituerer sig formelt ved næste møde den 24. oktober 2024.

Del artikler