Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Kommende Medicinrådsforperson Birgitte Klindt Poulsen og kommende næstperson Jannick Brennum.

Nyt makkerpar i spidsen for Medicinrådet

Danske Regioners bestyrelse har torsdag udpeget cheflæge ved Aalborg Universitetshospital Birgitte Klindt Poulsen som ny forperson for Medicinrådet fra 1. februar 2025. Samtidig bliver vice- og centerdirektør ved Rigshospitalet Jannick Brennum ny næstforperson.

Birgitte Klindt Poulsen, 55, overtager posten efter Jørgen Schøler Kristensen, 69, da hans periode efter otte år på posten udløber 1. februar. Og vicedirektør og centerdirektør for Center for Kræft og Organsygdomme på Rigshospitalet Jannick Brennum, 64, overtager Birgitte Klindt Poulsens nuværende post som næstforperson. Jannick Brennum har i knap to år også været formand for den regionale lægemiddelkomité i Region Hovedstaden.

Jørgen Schøler Kristensen har stået i spidsen for Medicinrådet siden dets begyndelse i 2017, hvor det blev rådets opgave at foretage vurderingen af nye lægemidlers værdi og beslutte, om det pågældende lægemiddel skal anbefales som standardbehandling på landets hospitaler. Han delte frem til frem til januar i år formandsposten med Steen Werner Hansen.

Formand for Danske Regioner, Anders Kühnau siger i en pressemeddelelse:

"Jørgen Schøler Kristensen har leveret et stort bidrag til det danske sundhedsvæsen og brugen og prioriteringen af sygehusmedicin. Vi vil i Danske Regioner gerne takke ham for hans mangeårige arbejde og flotte indsats. Samtidig glæder vi os over, at Birgitte Klindt Poulsen har takket ja til posten som forperson. Jeg er overbevist om, at hun er den rette til at videreføre det vigtige arbejde i Medicinrådet."

Birgitte Klindt Poulsen er cheflæge i Klinisk Farmakologi Enhed på Aalborg Universitetshospital og har siddet i Medicinrådet siden 2017 og været næstforperson siden januar 2024. Før Medicinrådet var hun medlem af Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) fra 2009 til 2016.

"Jeg er både stolt, ydmyg og spændt over at få lov til at overtage forpersonsposten," siger den kommende forperson og fortsætter: "Stolt fordi Medicinrådet har en vigtig opgave at løfte, ydmyg fordi Jørgen har gjort det virkelig godt, og det er store fodspor at følge og spændt, da der venter nogle udfordrende opgaver med blandt andet implementering af EU HTA-forordningen, rådgivning af læger i almen praksis og bedre opfølgning på vores anbefalinger."

Hun siger, at hun er glad for, at Jannick Brennum har sagt ja til at blive næstforperson, og at hun glæder sig til samarbejdet.

"Herudover er jeg jo omgivet af kloge og velovervejede personer i Rådet, et stærkt og kompetent sekretariat og de mange fagudvalg med nogle af landets førende eksperter indenfor deres områder; så jeg ser frem til at løse opgaven sammen med dem," siger Birgitte Klindt Poulsen.

Jannick Brennum er ikke medlem af Medicinrådet endnu, som Birgitte Klindt Poulsen var, da hun blev næstforperson. De øvrige medlemmer er udpeget af de enkelte regioner, regionerne i fællesskab, Lægevidenskabelige Selskaber (LVS), Danske Patienter eller rådet selv. Danske Regioner udpeger kun forperson og næstforperson.

Jannick Brennum glæder sig også til opgaven og siger, at han er "beæret":

"Uafhængig, faglig prioritering er mere afgørende end nogensinde i en tid, hvor vi i sundhedsvæsenet skal sikre et ordentligt tilbud til alle, altså lighed i sundhed. Det kræver naturligvis først og fremmest, at vi sikrer, at de behandlinger, vi tilbyder vores patienter, er effektive med et fornuftigt forhold mellem sandsynligheden for effekt og risikoen for bivirkninger og komplikationer. Men det kræver også, at vi sikrer en fornuftig sammenhæng mellem forventet effekt og omkostningsniveau, så vi er med til at sikre mest mulig sundhed for de ressourcer, skatteborgerne stiller til rådighed for sundhedsvæsnet," siger han.

 

Om Birgitte Klindt Poulsen

  • Læge fra Aarhus Universitet 
  • Speciallæge i klinisk farmakologi
  • Cheflæge i Klinisk Farmakologisk Enhed på Aalborg Universitetshospital og klinisk lektor på det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet
  • Medlem af RADS fra 2009 til 2016
  • Medlem af Medicinrådet siden 2016
  • Næstforperson i Medicinrådet siden januar 2024

Om Jannick Brennum

  • Cand.med., dr.med.
  • Speciallæge i neurokirurgi
  • Master of Health Management, Copenhagen Business School
  • Vice- og centerdirektør ved Rigshospitalet
  • Formand for lægemiddelkomiteen i Region Hovedstaden

 

Del artikler