Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Malene Møller Nielsen.

Direktøren for Behandlingsrådet stopper

Behandlingsrådets direktør, Malene Møller Nielsen, fratræder den 1. november sin stilling. Hun har været direktør for Behandlingsrådet siden oprettelsen i november 2020.

"Det har været en stor beslutning for mig, for jeg har været med, fra da Behandlingsrådet bare var mig og en kuglepen, til i dag – fire år senere – hvor Behandlingsrådet er 30 vildt dygtige medarbejdere, kompetente fagudvalg, engagerede rådsmedlemmer og afsenderen bag anbefalinger, der bidrager til  prioritering og mere sundhed for pengene," skriver Malene Møller Nielsen på Linkedin.

Behandlingsrådet bliver ved årsskiftet sammenlagt med RKKP - Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram – og bliver til Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut. 

Malene Møller Nielsen har besluttet, at når det sker, bliver det uden hende, skriver hun.

"Jeg er stolt af det, vi er blevet til, jeg er stolt af mine medarbejdere, og jeg er stolt af den forskel, Behandlingsrådet nåede at gøre for sundhedsvæsenet, skriver hun.

Efter 1. november ved hun ikke, hvad hun skal, men hun skriver, at hendes hjerte brænder for sundhedsområdet.

Formand for Behandlingsrådet, Michael Dall, takker på Behandlingsrådets hjemmeside Malene Møller Nielsen for hendes indsats. 

"Malene er en enormt dygtig direktør, der har opbygget Behandlingsrådet fra bunden til i dag, hvor det er en solid organisation med et tårnhøjt fagligt niveau, høj medarbejdertrivsel og store ambitioner – og ligeledes har hun været en fast sparringspartner for mig, hvilket jeg i allerhøjeste grad har værdsat," skriver han blandt andet.

Det nye Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut skal overtage de fleste af de opgaver, som de to organisationer løser i dag. Det gælder RKKP’s arbejde med at skabe viden til et bedre sundhedsvæsen i Danmark på baggrund af de landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser og Behandlingsrådets bidrag til at målrette sundhedsvæsenets ressourcer til teknologier og indsatser, der giver mere sundhed for pengene og dermed højere kvalitet og effektivitet i leveringen af sundhedsydelser.

Samtidig skal instituttet som noget nyt understøtte de lægefaglige specialer i at udvikle kliniske retningslinjer og bidrage til at sikre, at der løbende frigøres ressourcer ved at reducere spild og fjerne behandlinger, som ikke giver tilstrækkelig værdi for patienten.

Det nye Sundhedsvæsenets Kvalitetsinstitut søger lige nu ny direktør.

Danske Regioners bestyrelse udpegede allerede i maj de personer, som skal stå i spidsen for bestyrelsen og fagligt råd i det kommende kvalitetsinstitut. Tidligere hospitalsdirektør Anne Jastrup Okkels bliver formand for bestyrelsen. Sundhedsfaglig direktør i Danske Regioner, Helene Probst, og regionsdirektør i Region Syddanmark, Jane Kraglund, bliver næstformænd. Michael Dall, lægelig direktør på OUH og nuværende formand for Behandlingsrådet, bliver formand for fagligt råd. Lægefaglig vicedirektør for Sjællands Universitetshospital, Morten Ziebell, bliver næstformand.

 

 

Del artikler