Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

Lisbeth Nielsen.

Direktør fra Sundhedsdatastyrelsen bliver hospitalsdirektør

Lisbeth Nielsen skifter fra en stilling som direktør i Sundhedsdatastyrelsen til at blive ny administrerende direktør på epilepsihospitalet Filadelfia.

Lisbeth Nielsen begynder sit nye arbejde 15. juni. Det landsdækkende Epilepsihospital med sociale bo- og dagtilbud, specialskole, rådgivning og center for erhvervet hjerneskade har godt 700 medarbejdere. 

"Jeg glæder mig til at stå i spidsen for Filadelfia. Det er en unik organisation, som med sit helhedssyn kan noget helt særligt inden for epilepsi og erhvervet hjerneskade. Der er en stor bredde i ydelserne og ikke mindst dedikerede medarbejdere, som er optaget af at gøre det bedste for patienter og borgere," siger Lisbeth Nielsen til Filadelfias hjemmeside.

Lisbeth Nielsen er uddannet cand. scient. adm. fra Roskilde Universitet i 1998 og har været kontorchef i Danske Regioner og siden afdelingschef på Nordsjællands Hospital. Hun har været direktør i Sundhedsdatastyrelsen, siden den blev etableret i 2015. Hun meddelte sidste år, at når hendes åremålsansættelse udløb 31. oktober 2023 , så ville hun ikke være at finde i ansøgerfeltet. Efter otte år var det tid til nye udfordringer.

Nu glæder hun sig til at vende tilbage til hospitalsverdenen. 

"Min ambition for Filadelfia er, at det skal være det sted, patienterne helst vil være tilknyttet. Filadelfia skal placere sig solidt i den fremtidige organisering af sundhedsvæsenet med et fremragende tilbud til patienter og samarbejdspartnere. Medarbejderne skal opleve at være en del af en rar og attraktiv arbejdsplads, hvor man gør en forskel og samtidig udvikler sig fagligt," siger Lisbeth Nielsen. 

Lisbeth Nielsen afløser Jens-Otto Skovgaard Jeppesen, som har været administrerende direktør i 12 år, men nu har valgt at gå på pension.

Del artikler