Sundhedspolitisk Tidsskrift

Helene Bilsted Probst og Poul Michaelsen bliver henholdsvis lægefaglig koncerndirektør og koncerndirektør i Region Midtjylland.

Sundhedsstyrelsens vicedirektør bliver koncerndirektør i Region Midtjylland

Sundhedsstyrelsens vicedirektør Helene Bilsted Probst rykker nu til Region Midtjylland, hvor hun bliver ny lægefaglig koncerndirektør. Samtidig sætter hospitalsdirektør på Regionshospitalet Gødstrup, Poul Michaelsen, sig i stolen som koncerndirektør.

Det nye makkerpar afløser Jørgen Schøler Kristensen og Rikke Skou Jensen, som begge har været konstitueret som koncerndirektører, efter at den tidligere koncernchef i regionen, Ole Thomsen, blev fyret med øjeblikkelig virkning 12. maj. Det skete som led i den såkaldte amputations-skandale. 

Regionsrådet godkendte onsdag indstillingerne fra bedømmelsesudvalget.

Poul Michaelsen kommer fra en stilling som hospitalsdirektør på Regionshospitalet Gødstrup gennem syv år. Han er uddannet i statskundskab fra Aarhus Universitet i 1996, hvorfra han også er Master of Public Health i 2002. Poul Michaelsen stod som projektansvarlig direktør i spidsen for byggeriet af det 148.000 m2 store hospital i Gødstrup, som patienter og medarbejdere tog i brug i begyndelsen af året. Han tiltræder stillingen som koncerndirektør i Region Midtjylland den 1. februar 2023 og afløser Rikke Skou Jensen, som så vender tilbage til sin tidligere stilling som vicedirektør i Sundhedsplanlægning.

Helene Bilsted Probst kommer fra en stilling som vicedirektør i Sundhedsstyrelsen, hvor hun har haft ledende stillinger siden 2013. Hun er uddannet læge fra Københavns Universitet i 2002, speciallæge i samfundsmedicin og har en master i offentlig ledelse fra Copenhagen Business School. Hun tiltræder stillingen som lægefaglig koncerndirektør i Region Midtjylland den 16. januar 2023 og afløser Jørgen Schøler Kristensen, som så går på pension.

"Jeg glæder mig utroligt meget til at lære sundhedsvæsenet i Region Midtjylland bedre at kende, og jeg ser virkelig frem til – i samarbejde med alle de mange dygtige folk i regionen – at finde løsninger på nogle af de store udfordringer, vi står med," siger Helene Bilsted Probst.

"Vi skal have et meget stort fokus på, at vores sundhedsvæsen både nu og fremad er et sted, hvor sundhedsprofessionelle gerne vil arbejde, hvor der er mulighed for udvikling, og hvor vi fortsat kan levere høj kvalitet. Vi skal tænke sundhedstilbud på nye måder og i endnu højere grad på patienternes præmisser, samtidig med at vi tydeligt kommunikerer til befolkningen, hvad de kan forvente af deres sundhedsvæsen," siger hun.

I forbindelse med fyringen af Ole Thomsen blev det besluttet, at hans stilling skulle deles i to stillinger, så der fremover kom yderligere fokus på den læge- og sundhedsfaglige ledelsesopgave i direktionen.

Når de to nye koncerndirektører er tiltrådt, består Region Midtjyllands direktion af regionsdirektør Pernille Blach Hansen, koncerndirektør Anders Kjærulff, koncerndirektør Poul Michaelsen og lægefaglig koncerndirektør Helene Bilsted Probst.

Poul Michaelsen afløses i øvrigt på Regionshospitalet Gødstrup af nuværende direktør i Præhospitalet, Henning Weihrauch Voss, og nuværende kontorchef i Sundhedsplanlægning Dorthe Klith konstitueres så som direktør i Præhospitalet fra 1. februar 2023.

Like eller del denne artikel