Skip to main content

Sundhedspolitisk Tidsskrift

”Vi vil gerne have udbredt denne her type behandling til så mange som muligt, for vi kan ikke håndtere dem alle,” siger Lars Bendtsen

Flere læger må nu behandle med ny migrænemedicin - men det koster kassen for patienterne

Fremover har Lægemiddelstyrelsen givet tilladelse til at en større kreds af læger må behandle med Aimovig (erenumab), et CGRP-hæmmende stof der benyttes til at behandle patienter med kronisk migræne.

Hvor det hidtil har været forbeholdt speciallæger på landets hovedpineklinikker at behandle med Aimovig, må lægemidlet fremover også benyttes af praktiserende speciallæger i neurologi. Det sker efter, at Lægemiddelstyrelsen 19. september ændrede udleveringsbestemmelsen efter en ansøgning fra Novartis, der producerer Aimovig.

På Dansk Hovedpinecenter ser man intet problem i, at en større kreds af læger får mulighed for at tilbyde Aimovig.

Vi kan ikke håndtere alle

”Vi vil gerne have udbredt denne her type behandling til så mange som muligt, for vi kan ikke håndtere dem alle,” siger Lars Bendtsen. Han anslår, at omkring halvdelen af de ca. 40 privatpraktiserende neurologer, der er i Danmark, vil være interesserede i at starte behandling af kroniske migrænikere med det CGRP-hæmmende stof.

Der er dog endnu ikke bevilliget tilskud til medicinen fra offentlig side, og indtil det sker, vil en behandling skulle betales af egen lomme. Aimovig gives i doser af 70 og 140 mg., der skal tages månedligt, og et års behandling med både 70 og 140 mg. løber ifølge medicinpriser.dk op i 50.120 kroner.

Del artikler