Sundhedspolitisk Tidsskrift

Nu kan Novos smarte insulinpenne overføre data til Abbotts smartphone-app

Personer, der bruger den opdaterede FreeStyle LibreLink-app fra Abbott, kan nu modtage data på insulindoser fra Novo Nordisks smarte insulinpenne, NovoPen 6 og NovoPen Echo Plus. Det kræver bare en simpel scanning med telefonen.

Integrationen mellem de smarte insulinpenne og FreeStyle LibreLink-app’en betyder, at personer med diabetes nemt kan registrere og få overblik over deres brug af insulin, samtidig med at de løbende kan følge sit blodsukkerniveau via sin smartphone. 

På den måde kan teknologien hjælpe mennesker med diabetes have bedre kontrol over sygdommen og være med til at sikre, at glukoseniveauet holder sig inden for anbefalede værdier og ikke svinger unødigt, skriver Novo Nordisk i en pressetekst. 

”For at vi som behandlere kan tilbyde den bedst mulige individuelt tilpassede behandling til personer med diabetes, er det vigtigt at vi har den størst mulige palette af løsninger at vælge i mellem. Et tæt samspil mellem intelligente insulinpenne og sensorbaseret glukosemåling er en ny interessant mulighed i denne sammenhæng", siger Troels Krarup Hansen i presseteksten, direktør og klinisk professor hos Steno Diabetes Center Aarhus, Region Midtjylland.

Den nye integration giver således også sundhedspersonale et overblik over glukose- og insulindoseringsdata i én og samme rapport. Derudover kan personer med diabetes hurtigt se, hvordan deres insulindoser, mad og fysisk aktivitet påvirker deres glukoseniveauer. 

Informationen kan hjælpe med at forhindre for kraftige korrektioner (insulin stacking) og glemte doser - to problemer, der er særligt relevante for dem, der tager flere insulininjektioner om dagen, skriver Abbott i deres pressetekst.

Like eller del denne artikel