Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen vil tage sagen om bonussen op med koncerndirektør i Region Hovedstaden, Jens Gordon Clausen, der har underskrevet bonusaftalen med programdirektøren.

Direktør for sundhedsplatformen har fået kæmpebonus

Til trods for store problemer med implementeringen af Sundhedsplatformen, fik direktøren, som stod i spidsen for implementeringen, i november en bonus i form af et engangsvederlag på 100.000 kroner.

Det fremgår af en aktindsigt, som DR Nyheder har fået.

I aftalen om bonussen, som er indgået i januar sidste år, fremgår det, at den pågældende direktør fik sin bonus ”for det særlige ansvar for Sundhedsplatformens samtidige implementering i Region Hovedstaden og Region Sjælland”.
Sundhedsplatformen blev først implementeret på Herlev og Gentofte Hospital i maj 2016, og siden er det blevet udrullet til alle hospitaler i Region Hovedstaden og Region Sjælland og har været ramt af en stribe problemer.

Det er koncerndirektør i Region Hovedstaden, Jens Gordon Clausen, der har underskrevet bonusaftalen med programdirektøren.

Han har ikke mulighed for at stille op til interview, men siger i et skriftligt svar til DR Nyheder følgende om bonusudbetalingen på 100.000 kroner, at den pågældende direktør ”har leveret Danmarkshistoriens største sundheds-it-system til tiden og inden for den økonomiske ramme”.

"I fire år har hun knoklet i døgndrift med Sundhedsplatformen, og derfor har hun fået et funktionstillæg i form af et engangsbeløb på 100.000 kroner. Det er ikke ensbetydende med, at der ikke er masser at arbejde med optimering og tilpasning af systemet, før vi kan udnytte det fulde potentiale af vores elektroniske patientjournal," skriver koncerndirektør Jens Gordon Clausen.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) siger til Jyllands-Posten, at hun vil tage sagen op med den ansvarlige koncerndirektør, der har truffet beslutningen om udbetalingen.

"Normalt bruger vi ikke resultatløn i Region Hovedstaden. For vurderingen af om de mål, der er sat, er nået, er ofte mere en skønssag end objektivt fastsat. For eksempel om hvorvidt implementeringen af Sundhedsplatformen har været succesfuld eller ej. Derfor vil jeg selvfølgelig tage denne her sag op med den ansvarlige koncerndirektør, der har truffet beslutningen om udbetalingen. For det er ikke en praksis, jeg ønsker, der skal bredes ud," siger hun.

 

Tags: sundhedsplatformen, Sophie Hæstorp Andersen

Like eller del denne artikel